Tort cu mere

Postat de ella87 in Torturi
14 Noi 2016 | 2985 vizualizari
Tort cu mere

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 6linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 6mere potrivite
  • scorțișoară
  • 100gr zahar
  • 150g frișcă lichidă
  • miez nuca
  • apa

Mod de preparare

Separăm cu atenție albușurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana devin spumoase.  Incepem sa adaugam zaharul putin cate putin si mixam in continuare.   La final trebuie sa obtinem o compozitie ca de bezea, tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile, amestecam încet până le incorporam, adaugam apa si uleiul.  Daca doriti sa adaugati esente, amestecati pana la omogenizare. Adaugati faina si cu ajutorul unei spatule amestecati  pana va fi incorporata total, amestecati de jos în sus. Tapetam forma de tort cu hartie de copt. Turnam aluatul in forma si nivelam cu o spatula.  Coacem la 180 grade in cuptorul preincalzit pentru circa 30-40 minute sau pana se rumeneste usor. Daca aveti cuptor obisnuit lasati focul la mediu.   Ca sa fi-ti siguri ca este copt faceti testul scobitorii, daca introduceti o scobitoare in blat si ramane aluat pe aceasta cand o scoateti inseamna ca mai trebuie copt, daca iese curata, blatul este gata.   Lasam blatul sa se raceasca si apoi desfacem forma si indepartam hartia de copt.  Curățăm merele si le tăiem cubulețe, punem în oală zaharul, apa, merele si scorțișoară, le lăsăm până se înmoaie, amestecam prin ele, luăm cc 1cana din zeama, și le lăsăm deoparte să se răcească. Punem intr-o oală 3linguri zahar si 2maini miez nuca, lăsăm zaharul să se caramelizeze, dar sa avem grija sa nu se arda, după punem miezul de nuca, amestecam, îl întindem pe hârtie de copt si il lăsăm să se răcească. Frișcă lichidă, urmăm instrucțiunile după ambalaj, sau putem opta pt smântână pt frișcă(30, 35%grasime) Tăiem blatul, îl insiropam cu zeama de la mere, adaugam merele, ornăm cu frișcă și deasupra punem krantul, mărunțit, dam la frigider pentru câteva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort cu mere si blat pufos

Postat de oanapl

Reteta de tort cu mere si blat pufos

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si blat pufos Pentru stratul de mere: se curăță merele de coajă și cotor și se taie felii și se așează în tava tapetată cu...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu mere si nuci

Postat de oanapl

Reteta de tort cu mere si nuci

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si nuci: Pentru blatul cu nuci se încinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se unge cu ulei o formă de tort cu fund detașabil și se tapetează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2016, 06:39
la 14.11.2016, 08:39
la 14.11.2016, 08:47
la 14.11.2016, 09:18
la 14.11.2016, 10:05
Delicios!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking