Tort cu mousse de afine

Postat de simona72 in Torturi
13 Feb 2015 | 3935 vizualizari
Tort cu mousse de afine

Tot pentru wekeend si tot din categoria deserturilor cu fructe...De data aceasta un tortulet facut cadou pentru cineva drag...

Ingrediente

  • 1 pachet de piscoturi
  • 3-4 linguri sirop de fructe de padure
  • 100 ml apa
  • pentru mousse-ul de afine:
  • 300 gr afine congelate
  • 100 gr zahar
  • 10 bucati marshmalows
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic gelatina granule
  • pentru crema de frisca si mascarpone:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 3-4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • pentru decor:
  • aschii de ciocolata alba
  • afine

Mod de preparare

Se imbraca cu folie alimentara o tava cu inel detasabil sau craticioara cu peretii inalti. Pe fundul tavii se pune un strat de piscoturi care au fost inmuiate in amestec de sirop de fructe de padure si apa. 

Pentru mousse de afine: fructele congelate se pun intr-un vas cu fund dublu impreuna cu zaharul, pe flacara mica. Se lasa sa fiarba pana fructele se inmoaie. Se transfera compozitia intr-un castron cu margini inalte, se paseaza fructele cu un mixer vertical pana obtinem un piure fin. Punem piureul de fructe inapoi in craticioara cu fund dublu, adaugam marshmalows, amestecam si lasam pe foc pana se dizolva complet bucatile de marshmalows. Lasam sa se raceasca in frigider. Separat, mixam frisca impreuna cu zaharul pana capata consistenta. Hidratam gelatina in putina apa rece si o dizolvam pe baie de aburi.(atentie sa nu fiarba) Cand mousse-ul de afine este racit, precum si gelatina se adauga ambele la frisca mixata. Se amesteca cu o spatula si se adauga peste piscoturi.Peste mousse-ul de afine se mai pune un strat de piscoturi insiropate, se aduna marginile foliei alimentare peste piscoturi si se da la frigider pentru 1-2 ore pana la intarirea completa a mousse-ului.

Pentru crema de frisca si mascarpone: se mixeaza frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta. Se adauga treptat mascarponele si se mixeaza pana la incorporarea ingredientelor. Se da vasul cu crema la frigider pana cand avem mousse-ul intarit. Dupa intarirea mousse-ului, se pune peste piscoturi jumatate din crema de frisca si mascarpone si se mai da la frigider pentru inca 1 ora. Se rastoarna cu grija tortul pe un platou, il imbracam in crema ramasa, il decoram cu aschii de ciocolata alba si cateva fructe de afine.

Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2015, 12:22
Ce faina este culoarea!
la 13.02.2015, 12:22
Simnonici ce fain este
la 13.02.2015, 12:23
Simonici*
la 13.02.2015, 12:25
o bunatate
la 13.02.2015, 12:31
Cu siguranta a fost delicios

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking