Tort cu mousse de ciocolata si capsuni

Postat de margo in Torturi
3 Apr 2015 | 6455 vizualizari
Tort cu mousse de ciocolata si capsuni

De ziua nepotului meu am facut un minunat tort cu mousse de capsuni si ciocolata. Combinatia capsuni-ciocolata este irezistibila asa ca si tortul a fost la inaltime. Un tort cioacolatos, fin, fructat, aromat.

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri apa,
  • 10 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • un praf sare
  • Mousse de ciocolata:
  • 500 ml smantana pentru frisca,
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • Mousse de capsuni:
  • 500 ml smantana pentru frisca,
  • 500 ml sirop de capsuni,
  • 2 plicuri gelatina.

Mod de preparare

Intai se face blatul. Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare, se adauga uleiul in fir subtire, apoi apa. Se omogenizeaza totul si se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Treptat se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste. Se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca incet, cu o spatula. Se incorporeaza faina si cacaoa amestecand incet, de jos in sus.

Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. E gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se fac mousse-urile.

Pentru mousse-ul de capsuni se bate smantana pana se intareste. Se adauga siropul. Gelatina se pune la hidratat in putina apa .Dupa 10 minute se incalzeste usor pana se poate turna in frisca. Se omogenizeaza totul si se da 30 min la frigider.

Pentru mousse-ul de ciocolata, se topeste ciocolata la cuptorul cu microunde. Smantana se bate si cand e aproape gata, se adauga ciocolata topita. Se omogenizeaza totul apoi se da la rece.

Blatul se taie in trei, pe orizontala. Foile se insiropeaza cu sirop de capsuni.

Pe o tava se pune una din foi, se insiropeaza si se intinde jumatate din mousse-ul de capsuni. Peste acesta se pune jumatate din mousse-ul de ciocolata. Se pune a doua foaie, se insiropeaza si se pune restul de mousse-uri in aceeasi ordine. Se acopera cu ultima foaie.

Tortul se imbraca in frisca si se decoreaza dupa inspiratia momentului. Eu am decorat cu jeleuri apoi am topit 50 gr ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2015, 01:09
finut si dragut ca de obicei
la 03.04.2015, 01:13
la 03.04.2015, 06:21
bun
la 03.04.2015, 06:25
super!
la 03.04.2015, 08:28

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking