Tort cu mousse de ciocolata si menta

Postat de miha in Torturi
27 Aug 2009 | 9796 vizualizari

Pentru ca azi a fost o zi anume din an :)) in care am implinit o anume varsta :)) m-am gandit sa-mi rasfat prietenii si familia si nu in ultimul rand pe mine :) cu un tort cu mousse de ciocolata si menta.

Inapoi la reteta

Comentarii (51)

la 31.08.2009, 16:05
ar trebui sa stiu si alte detalii legate de aceasta reteta??? te rog frumos sa-mi raspunzi... este ziua mea saptamana aceasta si mi-as dori tare mult sa fac acest tort
multumesc!
la 31.08.2009, 16:35
Ionix,eu am scris in reteta pasii pe care i-am parcurs in prepararea acestui tort. Daca ai ceva nelamuriri,daca n-am fost bine explicita pe undeva,spune-mi.Iti voi raspunde negresit!
la 31.08.2009, 17:05
La multi ani si din partea mea ... chiar daca sunt putin cam intarziata
la 31.08.2009, 17:45
mersi mult de tot... cu siguranta o sa-ti adresez cateva intrebari o sa citesc mai atenta maine dimineata si-o sa te-ntreb daca am ceva nelamuriri... inca odata, multumesc...
la 31.08.2009, 22:51
Multumesc Ala!
la 31.08.2009, 22:52
Ionix,cu drag iti voi raspunde la nelamuriri.Si cu nerabdare astept impresii.
la 03.09.2009, 09:56
bunaaaaa, am o prima intrebare... unde gasesc siropul de menta?
o a doua intrebare ar fi urmatoarea: trebuie un anume fel de ciocolata??? tu de care ai folosit??? (ma scuzi ca vorbeasc la persoana a doua dar imi este mai la indemana)
tava mea este de 23 cu 37, ce fac???
mai pun inca jumatate din cantitatile date? :(
pt ornat imi trebuie alta frisca decat cea precizata, nu?
gelatina unde o gasesc??? n-am mai folosit pana acum si de aia sunt incepatoare in tainele bucatariei
eu maine vreau sa-l fac pt ca sambata e petrecerea... te pup
la 03.09.2009, 14:45
Ionix,ia sa incerc sa-ti raspund. 1. eu am luat sirop de menta (cica natural) din Kaufland. 2. ciocolata folosesti de care vrei,de care-ti place.Eu am folosit Primola. 3. daca tava e mai mare evident ca maresti cantitatile.Straturile de mousse ies destul de inalte,de 3-4 cm.Daca le vrei mai subtiri poti pastra cantitatile din reteta. 4. da,pentru ornat trebuie alta frisca,cam 200 ml.Dar poti sa faci si o glazura de ciocolata,depinde cum va place. 5. gelatina gasesti in orice supermarket,la raionul in care gasesti si esente,cacao,praf de copt... 6. nu e nici o problema daca-mi spui TU 7. bafta multa Stii cum se spune,inceputul e mai greu.
la 03.09.2009, 15:30
Miha, esti asa cum mi te-am imaginat. Dar ,fata mea, cu atatea dulciuri si bunatati facute in bucatarie cum te mentii?
la 03.09.2009, 16:00
Bunica hahaha, cam asta m-am intrebat si eu dar am fost discreta si nu am pus intrebarea si pe mine ma uimeste cantitatea de prajituri si dulciuri care le serveste Mihaela familiei, dar desi cu 2 copii...daca ma gandesc bine si noua ne facea mama continuu continuu prajituri.Este si foarte frumoasa si o mamica desavarsita, vor ramane copii sigur cu amintiri frumoase de la mama de acasa.
la 03.09.2009, 16:13
Multumesc Bunica! Nu stiu cum ma mentin dar cred ca urcatul si coboratul pe scari a cate 2 biciclete+2 copii,alergatul prin parc cand intr-o parte cand in alta,saritul de sotron in fata blocului in fiecare seara...isi spun cuvantul. De sarit ca de sarit,dar stiti cat efort depun atunci cand stau cu capul in jos sa desenez sotronul?
la 03.09.2009, 16:14
Rivka,multumesc! A nimerit fotograful un unghi prielnic!
la 03.09.2009, 16:37
oh, sper sa gasesc in Auchan pt c-acolo ma duc maine la cumparaturi... am putine emotii cu reteta asta... pare un pic dificila dar vreau sa-mi uimesc invitatii...
sarut-mana mult... esti o dulce...
la 03.09.2009, 17:19
mi-am facut si eu un cont pentru a fi mai aproape de adevaratele bucatarese... hehehe...
am inca o intrebare... daca nu gasesc sirop de menta pot pune altceva??? si cam cat de vascos trebuie sa fie??? mai fluid asa sau mai gros???
la 03.09.2009, 17:33
ah, eu acum observ... blatul n-are faina deloc? :o

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking