Tort cu mousse de ciocolata si portocala 2

Postat de timea in Torturi
31 Dec 2014 | 3972 vizualizari
Tort cu mousse de ciocolata si portocala 2

Un tort minunat intr-o combinatie perfecta de ciocolata si portocala.

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl folosesc eu)
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata de lapte
  • 200 ml frisca lichida indulcita Meggle
  • Sirop
  • zeama de la o portocala
  • 2 lingurite zahar pudra
  • aprox 70-100 ml apa
  • Pentru trandafiri
  • 1 lingura din crema de ciocolata + aprox 100 ml frisca lichida indulcita (Meggle)
  • coaja de portocala
  • ornamente/stelute colorate

Mod de preparare

Blat

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (18-20 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de aprox 40 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt. Ultimele 5 minute eu las cuptorul deschis si doar apoi scot tava din cuptor

Blatul il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca complet. 

Cel mai bine se lucreaza cu un blat daca il facem seara si doua zi ne ocupam de taiat, asamblat. 

Crema

Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp 1-2 ore. (verificam daca s-a intarit) 

Cand o scoatem din frigider o mixam cu mixerul la inceput la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema foarte fina si spumoasa.

Separat mixam 200 ml frisca indulcita apoi adaugam cate putin din compozitia ciocolatoasa mixand pe treapta mica a mixerului

Asamblare

Taiem blatul in trei parti egale. Ca sa avem un tort drept  punem foaia de sus la mijloc si cea de la mijloc deasupra.

Asezam prima foaie pe farfurie si o insiropam cu siropul de portocale obtinut prin amestecarea celor trei ingrediente mentionate mai sus. 

Ungem foaie de blat cu o treime din crema apoi urmeaza urmatoarea foaie de blat, la fel sirop si crema si deaupra ultima foaie, sirop si un strat mai subtire de crema pentru ca, cu restul imbracam si de jur imprejur tortul. O lingura de crema pastram pentru trandafirasi

Mixam inca aprox 100 ml frisca si adaugam in ea o lingura din crema. Ornam tortul deasupra cu trandafirasi apoi presaram coaja de portocala deasupra si pe margini.

La final asezam ornamentele colorate.

Dam tortul la frigider minim 2-3 ore inainte de servire. Cu cat sta mai multe ore la frigider este mai bun si inchegat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si portocala 2" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Blat- albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2014, 12:49
bun bun
la 31.12.2014, 13:12
si eu sunt la "confectionat" tort)
la 31.12.2014, 13:34
Ce ma nervezi asta e asa de sfarsit de an...minunat!!
la 31.12.2014, 13:50
Motan multumesc
la 31.12.2014, 13:51
Medi eu astal-am facut cuiva acu ctv zile, pt noi am facut ieri altul

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking