Tort cu mousse de dovleac

Postat de Dea_Dea in Torturi
28 Oct 2013 | 5511 vizualizari
Tort cu mousse de dovleac

Daca tot este toamna am zis sa fac ceva mai deosebit.

Ingrediente

  • BLAT
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf de copt
  • SIROP
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 500-600 gr dovleac ras
  • esenta de vanilie
  • 5-6 linguri de zahar
  • 300 ml frisca lichida
  • un plic gelatina (10 gr)

Mod de preparare

Prima data , punem la calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie, pana se inmoaie apoi se lasa la racit.

Trecem la blat.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare ,se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina amestecata cu praful de copt si la final cacaoa. Se pune in tava cu diametrul de 26 cm si se da la cuptor la foc potrivit 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul , se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit

Crema:

Dovleacul se pune in blender si se face pasta, frisca se bate. Se incorporeaza dovleacul in frisca si se pune gelatina hidratata, se omogenizeaza.

Asamblare

Blatul se taie in doua se insiropeaza. Punem o parte de blat in tava in care l-am copt, jumatate de crema, blat si iarasi crema. Se da la figider 1-2 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort cu nuca si mousse de dovleac

Postat de Dea_Dea

Tort cu nuca si mousse de dovleac

Blat: Albusurile cu praful de sare se bat spuma. Adaugam zaharul si mixam bine, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. In continuare adaugam nuca si amestecam cu lingura de lemn, iar la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2013, 09:24
Ce fain e!
la 28.10.2013, 09:25
ff bun!
la 28.10.2013, 09:32
fain
la 28.10.2013, 09:37
Multumesc!
la 28.10.2013, 09:38

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking