Tort cu mousse de mandarine si ciocolata

Postat de maisondenisse in Dulciuri
4 Dec 2015 | 5254 vizualizari
Tort cu mousse de mandarine si ciocolata

Pentru ca ador aroma de mandarine sau portocale m-am gandit sa o includ intr-un tort. Textura cremoasa se potriveste perfect cu aroma mandarinelor.

Ingrediente

Blat (24 cm)

  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 30 ml lapte
  • 50 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de mandarine

  • 2 galbenusuri
  • 120 g lapte
  • 70 g zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 6 g gelatina
  • 100 ml suc de mandarine
  • 200 ml frisca lichida

Mousse de ciocolata:

  • 2 galbenusuri
  • 120 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 6 g gelatina
  • 220 g ciocolata
  • 30 g unt +50 ml frisca lichida
  • 400 ml frisca lichida

Glazura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Mod de preparare

Blat:

Se separa ouale; albusurile se bat cu un varf de sare spuma tare, apoi se adauga o lingura de zahar si se bate pana obtinem o spuma lucioasa.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana ce acesta se dizolva, apoi se adauga uleiul si laptele, se amesteca din nou.

Se amesteca faina impreuna cu praful de copt si cacaua, se cerne peste galbenusuri si se amesteca pana ce se omogenizeaza. Se adauga spuma de albusuri si se incorporeaza.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se baga la cuptorul preincalzit 15 minute. Se face testul scobitorii si se scoate pe un gratar.

Crema de mandarine:

Gelatina se pune la hidratat in sucul de mandarine.

Laptele se incalzeste impreuna cu zaharul pana acesta se topeste.

Galbenusurile se amesteca impreuna cu amidonul peste care se toarna laptele caldut si se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase. Compozitia se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa.

Gelatina se topeste la cuptorul cu microunde timp de cateva secunde si se toarna peste compozitia de oua. Se amesteca repede pana se incorporeaza si se lasa deoparte sa se raceasca.

Frisca se bate spuma tare si se incorporeaza in compozitia racita complet.

Punem compozitia intr-o tava de 18 cm diametru tapetata cu folie alimentara si o bagam la congelator 1 h.

Mousse de ciocolata:

Gelatina se hidrateaza intr-o ceasca impreuna cu o lingura de apa.

Laptele se pune pe foc si se incalzeste.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, peste care se adauga laptele caldut si punem din nou pe foc compozitia. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa precum o smantana.

Gelatina se topeste la cuptorul cu microunde timp de cateva secunde si se adauga in compozitie.

Intr-un bol maruntim ciocolata, adaugam untul si frisca lichida si se topeste la foc mic pana obtinem o compozitie omogena.

Ciocolata topita se amesteca cu compozitia de oua si se lasa deoparte.

Frisca lichida se bate tare si se se incorporeaza in compozitia de ciocolata.

Glazura:

Se topeste ciocolata maruntina impreuna cu frisca lichida si untul.Se lasa deoparte sa se raceasca, dar sa fie inca fluida cand se toarna peste tort.

Asamblare:

Intr-o forma cu pereti detasabili adaugam un film pe margine, asezam blatul pe care il insiropam, adaugam 2-3 linguri de mousse de ciocolata, se niveleaza si se baga pentru aproximativ 10 minute la congelator. Se aseaza in centru tortul de mandarine, adaugam restul de mousse de ciocolata si nivelam. Se baga la congelator pentru 1-2 ore.

Tortul se scoate de la congelator, se scoate din forma si se aseaza pe un gratar, apoi se toarna glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de mandarine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si mandarine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si mandarine

Pentru blatul roz:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un tel....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2015, 11:55
la 04.12.2015, 12:13
Foarte bun!!
la 04.12.2015, 12:14
Foarte buna combinatia!
la 04.12.2015, 13:18
Cred ca a fost delicios
la 04.12.2015, 13:48
delicios tort!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking