Tort cu mure si crema mascarpone

Postat de mirela0911 in Torturi
8 Sep 2016 | 3533 vizualizari
Tort cu mure si crema mascarpone

O combinatie delicioasa de crema cu mascarpone si mure proaspete aromate!   "Ziua cand imi rasfat nevasta" - mi-ar placea sa ma astepte acasa cu un asa tort!

Ingrediente

Pt. blat:

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 2 lg apa rece
  • 2 lg ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 lgt praf de copt
  • 10 lg faina

Pt. crema:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 5 lg zahar pudra vanilat
  • 250 g mure proaspete
  • frunze de menta pentru decor

Pt. sirop:

  • 200 ml apa
  • 2-3 lg zahar
  • coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apa si se bate din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza apoi se toarna in fir subtire peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Se adauga coaja rasa de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se toarna peste albusuri in doua reprize. Se amesteca cu grija pana la incorporare. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.

Crema: Smantana pentru frisca se mixeaza bine impreuna cu zaharul pudra vanilat. Se incorporeaza usor crema mascarpone apoi se adauga murele intregi, pastrand cateva pentru decorul de deasupra.

Sirop: Apa si zaharul se pun pe foc pana se dizolva acesta, apoi se adauga coaja rasa de portocala.

Pe un platou se aseaza un blat, se insiropeaza, apoi se unge cu jumatate din crema. Se aseaza al doilea blat insiropat si se pune restul de crema. Se orneaza cu mure si frunze proaspete de menta.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mure si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetiana

Postat de oanapl

Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetiana

Pentru blat, se amestecă cu telul ouăle cu zahărul măcinat până când se omogenizează compoziția. Se adaugă lichidele ( aici e inclusă și esența de vanilie) și un praf de...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Pentru început se pregătește piureul de fructe. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2016, 21:31
Ce bunătate ai făcut,Mireluța!
la 08.09.2016, 21:35
Ai fost la padure dupa mure?
la 08.09.2016, 21:37
bun bun
la 08.09.2016, 21:44
cu padure sau fara .eu tot o sa iau o felie,daca mi-i permis...
la 08.09.2016, 21:46
Cred ca e tare bun!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking