Tort cu piersici si ciocolata

Postat de Creatsa in Torturi
15 Feb 2014 | 7030 vizualizari
Tort cu piersici si ciocolata

Din pacate nu am poze cu sectiunea deoarece tortul este facut cadou!Pentru ideea tortului m-am inspirat de la Laura Adamache iar pentru blat de la Eluca.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua medii
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingura praf de budinca de ciocolata
  • 1 lingura plina de cacao
  • 5 linguri de faina
  • 35 g amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri sirop de piersici(Din compot)
  • 4 linguri coniac
  • Crema:
  • 150 ml sirop de piersici
  • 250 ml lapte
  • 1/2 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri de zahar
  • 3 galbenusuri
  • 15 g gelatina+100 ml sirop de piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri coniac
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 8-10 jumatati de piersica din compot
  • Decor:
  • 150 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata

Mod de preparare

Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar pana devin cremoase si isi dubleaza volumul.

Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa.

Adauga 1/3 din albusuri peste galbenusuri si amesteca usor.

Amesteca faina cu praful de budinca,praful de copt,amidonul si cacaua si cerne-le in prealabil de 2-3 ori.

Adauga mixul uscat peste galbenusuri si omogenizeaza bine.

Adauga si restul de spuma si amesteca usor cu ajutorul unei spatule de sus in jos.

Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit si taie-l in 2 pe orizontala.

Pentru sirop pune la fiert apa cu zaharul si lasa pe foc pana se topeste zaharul.

Ia de pe foc ,adauga siropul de piersici,zaharul vanilat si coniacul si lasa-l la racit.

Amesteca galbenusurile cu zaharul ,esenta de migdale si praful de budinca apoi adauga treptat siropul de piersici si laptele si pune pe foc amestecand continuu pana prinde consistenta.

Hidrateaza gelatina in siropul de piersica timp de 5 minute.

Topeste gelatina pe foc foarte mic(atentie mare sa nu fiarba) apoi adaug-o peste budinca racita si amesteca bine.

Mixeaza frisca(nu foarte tare ,doar cat sa prinda consistenta) apoi adauga budinca si omogenizeaza bine.

Pe un platou aseaza prima foaie de blat si insiropeaz-o.

Aseaza de jur imprejurul blatului jumatatile de piersica si un cerc detasabil.(acest lucru va ajuta sa decupam exact cercul din al doilea blat.)

Din a doua foaie decupeaza un cerc si pune-l peste blatul insiropat.(insiropeaza si cerculetul in prealalbil)

Ia jumatatile de piersica si unge marginea cu putina crema.

Pune iar piersicile si acopera-le 2/3 din crema.

Peste crema pune blatul decupat pe care il insiropezi si pe el.

Acopera cu restul de crema si da la rece peste noapte.

Mixeaza bine frisca si imbraca tortul.

Topeste 80 g ciocolata pe baie de aburi apoi cu ajutorul unui posh cu un varf foarte subtire deseneaza inimioare pe un fund de lemn tapetat cu hartie de copt.

Toaca marunt restul de ciocolata si imbraca cu ea tot tortul apoi decoreaza cu inimioarele de ciocolata.(Eu am scris si numele sarbatoritului)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Postat de katty

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2014, 15:28
Iar n-a stat Lavi cuminte):_-*
la 15.02.2014, 15:29
la 15.02.2014, 15:29
Nu pot Crisule nici sa vreau Acum ma duc sa framant ceva
la 15.02.2014, 15:30
O bunatate de tort!
la 15.02.2014, 15:31
Lavi)si IO care pot sta cuminte am facut o prajitura cu mere ,sti de aia taraneasca a la Gaby si Cleme si...si...si...)

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking