Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure

Postat de susu in Torturi
19 Iun 2013 | 13359 vizualizari
Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure

sursa: crema 1 de la Miha crema 2 rocsy in bucatarie blat universal adinaciosescu bucataras

Ingrediente

  • Crema 1:
  • 100 ml smantana dulce pentru frisca
  • 250 gr mascarpone
  • 1/2 plic intaritor de frisca
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1/2 din caise tocate marunt
  • 4 linguri piure de caise
  • Crema 2:
  • 600 gr fructe de padure
  • 250 gr mascarpone
  • 2 plicuri zahar vanilat ruf
  • 300 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 10 linguri de zahar
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • 1/2 plic intaritor de frisca
  • 1 lingurita de coniac
  • Ganache de ciocolata:
  • 150 ml frisca
  • 150 gr ciocolata din care 100 gr neagra si 50 cu lapte
  • 1/2 legatura de menta proaspata
  • 1 praf de cardamon
  • 1 lingurita coniac
  • Blatul:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar,
  • 24 linguri de faina nu prea pline sau luate cu varf si scuturate, 290 gr
  • 8 linguri de apa rece
  • 2 linguri coniac
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja portocale
  • Mai avem nevoie de
  • 300 fructe pentru ornat,
  • un borcan gem de capsuni,
  • un compot mare de piersici

Mod de preparare

Smantana rece se bate cateva minute pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si intaritorul de frisca. Mixam mascarpone separat si incorporam frisca batuta. Adaugam caisele si piureul. Fructele se scot de la congelator cu vreo 5-6 ore inainte, se pun intr-o strecuratoare si se stropesc cu doua linguri de coniac.

Bolul pentru frisca trebuie sa fie rece, smantana o batem cateva minute apoi adaugam intaritorul si zaharul treptat mixand pana se intareste. Mascarpone se freaca cu zaharul vanilat, 2 lingurite esenta vanilie si 1 lingurita coniac. Fructele bine decongelate se baga la blender sau se zdrobesc cu furculita, eu am ales a doua varianta ca sa nu iasa o pasta insa au ramas si cojite. Adaugam fructele la mascarpone impreuna cu 4-5 linguri de frisca rece si incorporam usor.

In siropul scurs de la fructe punem cele doua linguri de zahar pudra, putin suc de la compot si coniac, cu el insiropam blatul. Am oprit cateva linguri pt tort  

Menta spalata se blenduieste cu putina apa si doua cuburi de gheata. Punem smantana impreuna cu ciocolata rupta bucatele intr-un ibric la foc mic. Amestecam incontinuu pana se topeste ciocolata. La sfarsit adaugam coniacul si cand se raceste punem menta tocata si scursa foarte bine. O dam la rece si peste cateva ore o mixam pana devine spumoasa.

Galbenusurile se freaca cu zahar pana se albesc, se adauga apa treptat, lingura cu lingura amestecand dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat la galbenusuri chiar daca vi se pare un aluat mai greu de lucrat iar albusurile la temperatura camerei se bat spuma si se incorporeaza la sfarsit. Se coace 40 de minute intr-o tava de 26. Se taie apoi in 3.

1/2 din caise le-am tocat marunt si restul blenduite.

Montare tort:

Siropul: susul de la fructele de padure, 2 linguri zahar pudra vanilat si sucul de la compot. Pentru ca blaturile sa fie la fel de insiropate mai intai se imparte siropul in trei parti egale in boluri separate. Blat insiropat/ungem cu un strat de gem capsuni/un rand crema 2/ blat insiropat/ gem/ crema 2, am oprit cateva linguri pentru a imbraca tortul/. Am imbracat tortul cu partea din crema oprita dupa care a urmat ganacheul de ciocolata si apoi crema 1 cu caise.

Un tort foarte acrisor si potrivit pentru zile toride de vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Retete similare

Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)

Postat de caroline

Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)

Blatul:  Intr-un bol punem biscuitii maruntiti .Se adauga nesquik-ul, untul ( la temperatura camerei) si laptele. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o compozitie ca cea a...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 19.06.2013, 20:19
Susu....arata demential
la 19.06.2013, 20:41
Ce nebunieeeeee
la 19.06.2013, 20:49
arata bestial
la 19.06.2013, 21:01
multumesc, a fost tortul facut luna asta pentru ziua sotului
la 19.06.2013, 21:29

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking