Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata

Postat de Constelatialeu in Torturi
23 Dec 2019 | 3025 vizualizari
Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata

Pentru acest tort m-am inspirat de la Simona Callas, doar am facut unele modificari, am folosit mousse de ciocolata neagra in loc de alba si am mai modificat pe ici pe colo. Bunatati de Craciun.

Ingrediente

  • Blat umed de banane 18 cm si 16 cm
  • 1 banana coapta bine
  • 50 g unt moale 80% grasime
  • 60 g zahar pudra
  • 1 ou mare
  • esenta de vanilie
  • 50 g smantana grasa
  • 5 g praf de copt
  • 150 g faina
  • 1 lingura varfuita cu nuca macinata
  • Mousse de ciocolata neagra Callebaut
  • 150 g ciocolata neagra
  • 4 foi de gelatina
  • 200 g smantana pentru frisca LaDorna vanilata si indulcita
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 ml lapte 3,5 grasime
  • esenta de vanilie
  • Jeleu fructe de padure ( am avut facut si pastrat in congelator)
  • 2-3 banane
  • Glazura oglinda
  • 150 g ciocolata alba Callebaut Velvet
  • 200 g smantana pentru frisca LaDorna indulcita si vanilata
  • foi de gelatina 10 g ( 6 foi)
  • 70 g sirop de glucoza
  • 50 g zahar
  • colorant rosu
  • Decor om de zapada din fondant, stelute de zahar

Mod de preparare

Blat : Banana coapta o pasam intr-un castron, untul se freaca bine cu zaharul, faina se amesteca cu praful de copt. Peste untul frecat cu zahar se adauga, oul, esenta de vanilie si 1/2 din faina amestecata cu praful de copt, se omogenizeaza, apoi se adauga smantana , restul de faina si la final banana pasata. Acest amestec il impartim in doua, dar nu parti egale, pentru forma de tort de 18 cm  mai mult, iar pentru forma de tort de 16 cm mai putin, aici adaugam si ligura de nuca macinata in aluat. Tapetam cele doua forme de tort cu hartie de copt si adaugam aluatul, pe cel cu nuca in forma de 16 cm, pe cel simplu in forma de 18 cm, se dau formele la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25 min. Se scot formele din cuptor si se lasa sa se raceasca bine. cand sunt reci blaturile ne apucam de crema.

Mousse de ciocolata neagra : Gelatina se hidrateaza in apa rece, ciocolata se topeste pe baie de abur. Galbenusurile se amesteca bine, laptele se infierbanta bine , apoi se adauga peste galbenusuri in fir amestecand continuu, apoi adaugam esenta de vanilie, foile de gelatina se storc bine si se adauga peste galbenusuri, apoi ciocolata topita si se omogenizeaza. Smantana indulcita o mixam pana obtinem o frisca nu foarte ferma, frisca o incorporam in crema de ciocolata.

Asamblare. Forma de 18 cm o tapetam cu folie acetat transparenta, asezam blatul mare  in forma peste care turnam un strat de mousse, dam la congelator cca 10 min, apoi scoatem si asezam bananele in forma de cerc, le acoperim cu mousse si dam din nou la congelator pentru inca 10 min. Blatul de 16 cm il decupam la mijloc cat marimea jeleului de fructe de padure, apoi scoatem tortul de la congelator, asezam forma de 16 cm, asezam jeleul in mijloc si punem restul de mousse. Dam tortul la rece pentru cateva ore. 

Ne apucam de glazura dupa ce tortul este inchegat bine. 

Gelatina se hidrateaza cu apa rece. Intr-o craticioara punem smantana, zaharul, siropul de glucoza si colorantul rosu, pe baie de abur, amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi se adauga ciocolata, amestecam pana se topeste ciocolata, tragem craticioara de pe foc si adaugam foile de gelatina stoarse bine, omogenizam si continuam sa amestecam pana incepe sa se raceasca usor. Scoatem tortul de la frigider, il scoatem din forma si il asezam pe un gratar si incepem sa turnam din glazura, adunam glazura de sub tort si mai turnam peste tort, repetam cam de 3 ori operatiunea, m-am miscat cam greoi si  parca nu-s asa multumita cum sa asezat pe tort glazura, dar asa este cand nu esti artist in domeniu. Am ornat tortul cu steute de zahar si am asezat omul de zapada facut din fondat ( omul l-am mesterit cu o seara inainte ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu mere intregi

Postat de sufletista

Desert tort cu mere intregi

Mere -curatam merele de coaja, le scoatem cotoarele si le stropim cu zeama de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam zaharul si merele cu spatiu intre ele. In fiecare gaura de la...

Citeste continuarea

Desert tort de post

Postat de Constelatialeu

Desert tort de post

Am pus in vasul robotului biscuitii, bananele, pasta de alune si dulceata de zmeura si am mixat  2-3 minute, n-am vrut sa se sfarame de tot biscuitii, am vrut sa ramana bucatele mai mari....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2019, 20:11
Ce rasfat pe unii! Arata foarte bine, poate reusesti sa prinzi si o sectiune! Bravo, Cleme!
la 23.12.2019, 20:30
Minunat arata, felicitari!
la 23.12.2019, 20:47
la 23.12.2019, 20:57
M-ai omorâtt! Mai bine faceam un pitt stop, pe la voi!
la 23.12.2019, 21:08
arata foarte de sezon si foarte gustos si aspectos!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking