Tort cu sampanie ,ciocolata si fructe de padure

Postat de Creatsa in Torturi
23 Iul 2014 | 5021 vizualizari
Tort cu sampanie ,ciocolata si fructe de padure

Unul dintre cele mai fine si delicioase torturi...Reteta ii apartine Diei ,careia i-am facut putine modificari dar per total este aceeasi..Crema lejera de sampanie cu jeleul aromat de fructe de padure si ciocolata se completeaza perfect!Acest tort ii este dedicat tatalui meu care a implinit o frumoasa varsta!

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 5 linguri de apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • Jeleu de fructe:
  • 350 g fructe de padure
  • 200 g capsuni
  • 4 linguri de zahar
  • 10 g gelatina
  • Crema de sampanie:
  • 400 ml sampanie
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura amidon
  • vanilie
  • 350 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Crema ganache:
  • 350 ml frisca lichida
  • 350 g ciocolata cu lapte
  • Crema decor:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 g mascarpone
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 4-5 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita miere
  • Decor:
  • decoratiuni din ciocolata
  • fructe de padure
  • bomboane de ciocolata

Mod de preparare

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat 1 minut la viteza mica.

Faina am amestecat-o cu praful de copt.

Am adaugat faina ,treptat ,peste albusuri amestecand usor de sus in jos.

La final am adaugat coaja de lamaie.

Am tapetat o tava 26 cm cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.(testul scobitorii)

Blatul obtinut l-am lasat la racit apoi l-am taiat in 3.

Jeleul de fructe:

Am pus fructele la fiert cu zaharul pana s-a topit zaharul apoi le-am pasat cu ajutorul unui blender.

Am strecurat piureul printr-o sita de eventualele seminte.

Am hidratat gelatina in 60 ml apa rece timp de 5 minute apoi am topit-o(atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o piureului de fructe.

Am lasat jeleul la rece pana s-a intarit suficient cat sa poata fi intins.

Crema de sampanie:

Am mixat galbenusurile cu zahar pana au devenit cremoase.

Am adaugat amidonul si sampania treptat apoi am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat usor.

Am adaugat ciocolata alba si vanilie si am amestecat pana s-a topit ciocolata.

Am lasat crema de sampanie la racit.

Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o si am adaugat-o cremei de sampanie.

Am mixat frisca si am adaugat cate putin din crema de sampanie pana am obtinut o crema fina si pufoasa.

Ganache:

Am topit ciocolata cu frisca lichida apoi am dat-o la rece pana s-a intarit.(minim 3-4 ore)

Am mixat apoi crema pana s-a deschis la culoare si a devenit pufoasa.

Asamblare:

Blat/Jeleu/Crema de sampanie/Crema Ganache/Blat/Jeleu/Crema de sampanie /Crema Ganache/Blat. Am acoperit tortul cu folie si l-am dat la rece peste noapte.

Crema decor:

Am topit ciocolata cu frisca apoi am lasat-o la racit. Mascarponele l-am mixat cu zaharul pudra apoi am adaugat crema de ciocolata topita.

Cu crema obtinuta am imbracat marginile tortului(am mai oprit 2-3 linguri )

Am topit ciocolata cu frisca si mierea si am glasat tortul.(sa curga usor ciocolata pe marginile tortului.)

Am dat tortul la rece pana s-a intarit glazura.

Am decorat cu restul de crema,frisca amestecata cu putin colorant roz,bomboane de ciocolata si fructe de padure.

Este perfect rece de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sampanie ,ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Tort cu ciocolată,cremă de şampanie şi fructe de pădure

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată,cremă de şampanie şi fructe de pădure

Blatul de tort si crema de ciocolata cu lapte le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blat am procedat în felul urmator: Ouale le-am mixat cu zaharul ca pentru pandişpan 15-20...

Citeste continuarea

Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Postat de momo121

Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Pentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 23.07.2014, 17:43
Prima
la 23.07.2014, 17:49
Arata atat de bine ,felicitari si multi ani fericiti tatalui tau !!
la 23.07.2014, 17:55
Bun, pentru un moment fericit, pentru momente fericite.
la 23.07.2014, 18:01
Ce minunatie de tort ai facut!!
la 23.07.2014, 18:02

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking