Tort cu trei tipuri de mousse

Postat de Xandrinne in Torturi
5 Aug 2015 | 6568 vizualizari
Tort cu trei tipuri de mousse

Cu ceva timp in urma am pregatit un tort, pentru a-mi aniversa ziua de nastere; reteta am gasit-o pe blogul lui Teo. Mi-a placut foarte mult rezultatul.

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 50 g faina,
  • 80 g cacao,
  • 120 g unt,
  • 150 g zahar,
  • 2 oua,
  • esenta de vanilie,
  • un praf de sare,
  • 1/2 lingurita praf de copt.
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte, tocata marunt,
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca,
  • 2 lingurite gelatina Dr. Oetker,
  • 2 linguri apa.
  • Mousse de zmeura:
  • 250 g zmeura,
  • 200 g ciocolata alba, tocata marunt,
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca,
  • 2 lingurite gelatina Dr. Oetker,
  • 2 linguri apa.
  • Mousse de cicolata alba:
  • 200 g ciocolata alba, tocata marunt,
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca,
  • 2 lingurite gelatina Dr. Oetker,
  • 2 linguri apa.

Mod de preparare

Topim untul, zaharul si esenta de vanilie, intr-o cratita/tigaie mai mare, fara a le lasa sa fiarba (lasam vasul pe foc pana se topeste zaharul). Lasam la racit compozitia; cand ajunge la temperatura camerei punem ouale si amestecam bine. Incorporam faina cernuta impreuna cu cacaua, praful de copt si sarea, dupa care amestecam pana la omogenizare. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem, la 160 de grade, cca 22 de minute. Sau pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul sa se raceasca in forma de copt, dupa care il scoatem cu grija, inlaturam hartia; tapetam cu folie alimentara forma de copt si asezam blatul inapoi in forma.

Topim ciocolata cu lapte intr-o craticioara, impreuna cu 150 ml smantana, la foc mic si amestecand continuu, pana obtinem o crema lucioasa. Lasam la racit.
Separat hidratam gelatina in cele doua linguri de apa, timp de 10 minute, apoi batem restul de 100 ml smantana ramasa.
Tinem gelatina hidratata pe un vas cu apa fierbinte (la bain marie) pana se lichefiaza (sau o topiti in cuptorul cu microunde, 10 secunde). Gelatina nu trebuie sa fiarba ci doar sa devina lichida.
Amestecam ciocolata topita cu gelatina, foarte bine, apoi o incorporam in frisca batuta, cu miscari largi, de jos in sus, ajutandu-ne de o spatula.
Turnam mousse-ul peste blat, nivelam si dam forma de tort la frigider, cca 1 ora.

Pentru mousse-ul de zmeura procedam ca mai sus, punand la topit ciocolata alba impreuna cu 150 ml smantana dulce. Cat se raceste compozitia de ciocolata dam zmeura prin blender, pentru a obtine un piure; trecem pireul prin sita, pentru a elimina samburii. Pregatim gelatina, ca mai sus, batem 100 de ml de smantana.
Incorporam piureul de zmeura in ciocolata,  adaugam gelatina, omogenizam, apoi incorporam frisca batuta, cu atentie.
Turnam compozitia peste mousse-ul de ciocolata cu lapte, care ar trebui sa fie suficient de ferm, pentru a sustine noul strat, nivelam, dam la rece.

Mousse-ul de ciocolata alba se prepara la fel cu cel de zmeura, dar fara zmeura :) Turnam si ultimul strat al tortului, nivelam si dam la rece, cateva ore (sau peste noapte).

Pentru decor am dat prin blender (apoi prin sita) 50 g fructe de padure, pe care le-am amestecat cu 2 linguri zahar si 100 ml apa, apoi le-am pus la fiert, sa prinda consistenta; cand fructele erau aproape gata am pus 1 lingurita de gelatina hidratata, apoi topita, am amestecat bine si am turnat peste tort.
Am lasat iar la rece, apoi am pus deasupra niste zmeura si niste ciocolata, data pe razatoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei tipuri de mousse" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie

Postat de Creatsa

Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie

Pentru foile de bezea cu nuca: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,am adaugat zaharul in ploaie mixand bine pana am obtinut o bezea tare. Peste bezea am adaugat faina si nuca...

Citeste continuarea

Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie

Postat de Ela68

Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie

Mod de preparare blat  : 1. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. 2. Se adauga ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare. 3. Spalam bine lamaia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2015, 20:11
Vaiiiiii ... ce bunatate ai adus
la 05.08.2015, 20:35
Frumos si delicios!
la 05.08.2015, 20:36
Minunat!
la 05.08.2015, 20:52
Supeeeer!!
la 05.08.2015, 21:05
ce bine arata

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking