Ingrediente
- pt.blat:
- 7 oua
- 150 g faina alba pt.prajituri
- 150 g zahar alb
- 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
- 1 pliculet praf de copt pt.insiropat -un compot de fructe -gutui
- crema :
- 1 plic de crema de vanilie Dr.Otker,
- 250 ml lapte rece,
- 1 pliculet zahar vanilat,
- 1 ceasca de miez de nuca macinata,
- 1 lingura de frisca,
- 1 fiola esenta de vanilie.
- Pt.decor
- 1 cutie de frisca Hulala
- 1 ceasca miez de nuca macinat pt.ornat marginea si pt.crema
- onduleuri de ciocolata facute din ciocolata neagra Primola Silk
Mod de preparare
Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina cu praful de copt si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava rotunda cu margini detasabile cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de puterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-a racit bine il taiem in 2 si-l insiropam cu zeama de compot de gutui, pere sau ce fructe aveti.
Se umple cu crema de vanilie preparata cu lapte rece cu mierul la viteaza mare cateva minute in care adaugam apoi esenta de vanilie, zaharul vanilat si miezul de nuca pisat marunt, cateva linguri, apoi se inveleste tortul in frisca, se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza pe margine cu miez de nuca pisat .Deasupra se aseaza onduleurile facute in casa cu ciocolata topita la bain marie si uscate pe hartie de copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vanilie si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|