Tort cu nuci, ciocolata si caramel

Postat de bitza in Torturi
28 Noi 2011 | 27730 vizualizari
Tort cu nuci, ciocolata si caramel

Ingrediente

 

Blat negru:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 60 g unt
  • 50 ml lapte
  • 120 g faina
  • 15 g cacao
  • 100 g nuca tocata
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  •  

Blat alb:

  • 200 g albus ou
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 110 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 50 g nuca
  • Vanilie
  •  

Crema ganache cu nuca:

  •  
  • 150 ml frisca
  • 150 g ciocolata
  •  
  • 100 g zahar pudra
  • 150 ml frisca
  • 150 g nuca
  •  

Caramel:

  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 100 ml smantana pentru frisca(30% grasime)

Mod de preparare

Blat negru:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul topit si laptele. Faina, nuca, cacaua si praful de copt se amesteca si se adauga in compozitia lichida. Se omogenizeaza. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau faina. Se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma.

 Blat alb:

Albusul de ou se mixeaza  cu un praf de sare si se adauga treptat zaharul obtinandu-se  o spuma lucioasa; se adauga uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in spuma de albus. Se incorporeaza cu ajutorul unei linguri pentru a nu se lasa spuma. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau faina si se toarna spuma; deasupra se presara nuca tocata. Se coace 30 minute la temperatura medie, se lasa in cuptor 10 minute, apoi se scoate pe un platou.

Crema ganache cu nuci:

 Ciocolata rupta bucati se pune intr-un vas la bain marie impreuna cu frisca lichida si se amesteca pana ciocolata este complet topita. Se lasa sa se rceasca, apoi se lasa la frigider 3h. Dupa ce a stat la frigider se mixeaza crema pana se obtine o spuma fina.

Restul de frisca se bate spuma si se amesteca cu crema de ciocolata. Se adauga nucile toacate si se pastreaza la frigider.

Caramel:

Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca.

 Asamblare:

Pe un platou se aseaza blatul de ciocolata si nuci, se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, se niveleaza si acopera cu blatul alb insiropat. Se acopera cu o folie si se se da la frigider pentru minim 2 h, apoi se scoate inelul din jurul blatului si se toarna caramelul racit, se inobileaza cu nuci si se pastreaza in frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci, ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2011, 20:09
delicios !!!
la 28.11.2011, 20:17
de o mare bunatate!!!!
la 28.11.2011, 20:41
cat de buuuuuuuuuunnnnnn
la 28.11.2011, 21:11
ce combinatie..nuca,ciocolata,caramel buuuuuuuun
la 28.11.2011, 21:14
delicios

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking