Tort cu nuci si crema de visine

Postat de postavaru in Torturi
8 Ian 2012 | 15574 vizualizari
Tort cu nuci si crema de visine

Cu putina intarziere vreau sa urez tuturor Ionilor si Ioanelor LA MULTI ANI!!! Sa fiti fericiti si sanatosi! Si pentru ca am si eu un Ion in familie (sotul), nu putea lipsi tortul. La multi ani si sa fii fericit, pentru ca atunci cu siguranta voi fi si eu :).

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • esenta de rom
  • 80 g nuci macinate
  • Crema de visine:
  • 1 compot de visine (800 ml)
  • 2 jumatati de piersici din compot
  • 4 linguri gem de visine
  • 50 ml suc de portocala
  • 4 linguri miere
  • 80 g nuci tocate
  • 20 g gelatina
  • 200 ml smatana pentru frisca
  • Crema de iaurt:
  • 300 ml iaurt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 jumatati de piersica din compot
  • coaja rasa de la o portocala
  • 15 g gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri lapte
  • 30 g unt
  • migdale feliate

Mod de preparare

Pentru blat separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare.

Faina o amestecam cu nuca macinata si o incorporam usor in compozitia de mai sus. la finala adaugam esenta de rom si omogenizam. Turnam compozitia in tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~30 de minute). Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca complet. Taiem apoi blatul in trei.

Crema de visine:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece. Scurgem visinele si le scoatem samburii. Peste visine adaugam piersicile taiate marunt, 6 linguri de compot si sucul de portocala. Punem pe foc sa dea un clocot. Dam de pe foc si adaugam gemul si mierea iar apoi pasiram cu mixerul vertical.

Gelatina hidratata o punem pe foc foarte mic pana se dizolva. Adaugam apoi 2-3 linguri din pasta de fructe si amestecam. Adaugam apoi gelatina peste fructe si amestecam bine. La final adaugam nucile taiate. Lasam sa se raceasca. Mixam smantana pentru frisca si cand devine pufoasa o adaugam peste fructe. Amestecam usor.

Pe un platou punem un blat si montam inelul de tort in jurul lui. Peste blat punem jumatate din crema de visine si cel de-al doilea blat iar apoi restul de crema. Acoperim cu ultimul blat si dam la frigider pana pregatim crema de iaurt.

Pentru crema de iaurt punem gelatina la hidratat in apa rece. Mixam iaurtul cu zaharul pudra iar apoi adaugam coaja rasa de portocala. Dizolvam gelatina pe foc mic si o adaugam peste iaurt amesteand bine. Cand incepe sa se intareasca adaugam frisca batuta si amestecam usor. La final adaugam piersicile taiate cubulete.

Intindem crema peste tort si dam la frigider pentru cateva ore, sau peste noapte. Dupa ce a stat la frigider scoatem inelul de tort. Ungem marginea cu gem de piersici si ornam cu nuca taiata sau migdale feliate.

Pentru decorul de ciocolata punem pe foc ciocolata impreuna cu laptele si untul si lasam sa se topeasca. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca. Cu o lingura punem glazura pe marginea tortului, lasand sa curga din loc in loc.

Multumesc Sara pentru inspiratie :-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci si crema de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (68)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort D si T

Postat de Constelatialeu

Tort D si T

Blat : Il pregatim cu o seara inainte, a doua zi se taie mult mai bine. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul...

Citeste continuarea

Desert tort Sebastian

Postat de Constelatialeu

Desert tort Sebastian

Blat : Albusurile le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit si le-am pus intr-un bol cu putina sare. Le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2012, 00:03
Sa-ti traiasca Ionutusi sa fie norocos ! Mami ai facut un tort delicios!
la 09.01.2012, 00:09
Bunica multumesc mult
la 09.01.2012, 05:53
Doamne, cum arata!!! La multi ani sotului!
la 09.01.2012, 08:04
Ce biiiiine arata! La multi ani,Ion!
Sa-ti traiasca Ancuta,sa fiti fericiti toti trei! Pup
Tortul e grozav!!!!!!
la 09.01.2012, 08:12
ce superb este!

Vezi toate comentariile (68)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking