Tort D si T

Postat de Constelatialeu in Torturi
10 Sep 2016 | 2414 vizualizari
Tort D si T

Dragos si Tudor, nasul mare si nasul mic...zic sa-i sarbatorim cu dulcegarii......

Ingrediente

  • Blat diametrul 28 cm
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 12 linguri pline cu nuca macinata
  • 5 linguri faina
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 4-5 lg zahar
  • 1 fiola de esenta de rom
  • Crema
  • 1 borcan de 750 g DuoCreme
  • 500 g mascarpone
  • visine din visinata
  • Pentru imbracat tortul
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g nuci caramelizate
  • Decor
  • ciocolata topita
  • flori din pasta de zahar

Mod de preparare

Blat : Il pregatim cu o seara inainte, a doua zi se taie mult mai bine. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, se adauga nuca macinata si faina cernuta. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus se incorporeaza albusurile. Se tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 28 cm, cu hartie de copt, se pune compozitia in forma si apoi se baga la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scaoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pana a doua zi.

Sirop: Apa cu zaharul s epun la fiert, cand incepe sa clocoteasca se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, Se lasa la racit.

Crema : In tr-un castron se pune mascarpone si se amesteca cu duocreme pana se omogenizeaza bine.

Pregatim si krantul tot de seara, cca 200 g zahar caramelizat adaugam cca 200 g nuca , amestecam bine si intindem pe un fund uns cu ulei, lasam sa se raceasca...am facut un pic mai mult sa mananc si eu niste krantanit, am folosit doar 150 g de krant pe care l-am maruntit la robot si l-am amestecat cu smantana batuta bine.

Din pasta de zahar am decupat floricele de diverse marimi si culori, le-am lasat sa se usuce pana a doua zi.

Asamblare: Sectionam blatul de tort in trei, asezam pe un platou prima parte, insiropam bine, intindem o parte din crema, apoi asezam visine din visinata, dupa ce am scos samburii, asezam foaia a doua, insiropam, intindem crema si visine din visinata, la final asezam foaia a treia o insiropam si intindem restul de crema. Marginea tortului o imbracam cu amestecul de frisca si krant. Topim ciocolata pe baie de abur si apoi ornam. Deasupra asezam floricelele din pasta de zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort D si T" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Desert Cusma lui Guguta

Postat de mirela0911

Desert Cusma lui Guguta

Visinele se pun in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de tot. Aluatul de clatite: Intr-un bol se bat bine ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna faina si...

Citeste continuarea

Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarena

Postat de momo121

Desert prajitura (tort) cu blat banana bread, mousse de ciocolata alba si amarena

Pentru Banana bread:        Pisam cu o furculita bananele, adaugam untul, zaharul si amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Pe urma punem ouale si amestecam din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2016, 10:39
Ce bine arata. Cu siguranta este super bun. As vrea sa gust si eu.
la 10.09.2016, 10:44
E superb!
la 10.09.2016, 10:47
Fain arata! - zice si Denis! As manca si eu o felie din bunaciunea asta de tort!
la 10.09.2016, 10:51
Deyu, Camelya...
la 10.09.2016, 10:52
Mirela pai poate facem la urmatoarea intalnire...eu fac torturi si altii organizeaza intalnirea...

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking