Tort cu nuci si caramel

Postat de magieinfarfurie in Torturi
13 Dec 2012 | 9382 vizualizari
Tort cu nuci si caramel

Un tort cu multa crema si nuci imbracate in caramel. Verdictul sarbatoritului de azi... "nesanatos de bun" :). Pozele si cuvintele nu-l pot descrie...

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 4 oua;
  • - 4 linguri faina;
  • - 8 linguri zahar;
  • - 2 lingui ulei;
  • - 1 lingurita praf de copt.
  • Pentru crema:
  • - 200 g zahar, plus 2 linguri;
  • - 1 l lapte;
  • - 6 linguri faina;
  • - 50 g unt;
  • - 1 lingura esenta vanilie (optional).
  • Pentru glazura cu nuci:
  • - 200 g zahar;
  • - 200 g nuci prajite si taiate grosier;
  • - 250 g unt 65 % grasime.

Mod de preparare

Blatul:

Blatul se face dupa cea mai simpla reteta. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu cele 8 linguri de zahar pana se formeaza o spuma consistenta. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca si apoi se incorporeaza faina impreuna cu praful de copt.

Apoi se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumeneste si trece testul scobitorii, aproximativ 30 minute.

Crema:

Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara, la foc mic.

Intr-un vas se amesteca faina cu cele 2 linguri de zahar, se toarna laptele cate putin si se omogenizeaza pentru a nu se forma cocoloase. Apoi se toarna peste zaharul caramelizat si se amesteca in continuu pana se dizolva complet caramelul, si crema se ingroasa. Apoi se adauga untul si se omogenizeaza.

Blatul se taie in doua si se pune baza intr-o forma de tort cu peretii detasabili unsa cu putin ulei. Peste ea se toarna crema fierbinte, se acopera cu cea de-a doua parte de blat si se lasa la racit. Eu am lasat peste noapte si dimineata am facut glazura.   Glazura cu nuci:   Se caramelizeaza zaharul. Se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi se incorporeaza nucile.   Pe un platou se aseaza tortul, se scot peretii tavii si se toarna peste blat glazura. Se lasa sa se raceasca si apoi...pe el :)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata, mure si dantela de ciocolata

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2012, 11:25
deliciu in farfurie
la 13.12.2012, 11:29
pericol in farfurie, ca l-as manca pe tot o data
la 13.12.2012, 11:30
la 13.12.2012, 14:54
la 13.12.2012, 15:22
f bun

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking