Tort cu visine

Postat de Bunica in Torturi
9 Ian 2017 | 3359 vizualizari
Tort cu visine

Un tort pregătit pentru noaptea dintre ani.

Ingrediente

  • Blat
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri făină
  • Crema cu ciocolată albă
  • 200 g. ciocolată albă
  • 200 ml. frișcă lichidă
  • 250 g. mascarpone
  • estență de vanilie
  • Cremă de ciocolată cu lapte
  • 200 ml. frișcă lichidă
  • 250 mascarpone
  • siropul lasat de vișinele decongelate
  • 300 g. vișine
  • Ornat
  • 200 ml. frișcă
  • 3 linguri zahăr farin

Mod de preparare

Am folosit o tavă de copt dreptunghiulară, cu inel detașabil.

Blatul

Se mixează ouăle cu un praf de sare si zahărul. Când compoziția stă pe teluri, se scot telurile .

Adaugă făina si aromele, amestecând compoziția cu o spatulă ușor până la omogenizare.

Tapetăm forma cu hârtie de copt, turnăm compozitia și dăm la cuptorul încins la 170 grade C.

Controlăm coacerea, făcând testul cu scobitoarea. Când blatul este copt, se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Crema de ciocolată albă

Ciocolata albă si frișca se pun intr-un vas pe foc. Când frișca ajunge la punctul de fierbere, se stinge focul și se amestecă energic până la omogenizare.

Mascarponele se mixează bine, ciocolata se toarnă în fir subțire peste mascarpone și vanilia mixând în continuare.

La fel se procedează și cu crema de ciocolata cu lapte.

Blatul se taie în două. Primul blat se pune pe un platou.

Se insiropează cu sirop de la vișine, crema de ciocolată albă, un rând de vișine, crema de ciocolată cu lapte și al doua parte de blat.

Se mixează frisca cu zahărul farin.

Îmbracă tortul în friscă și ornează-l după propriul gust.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios

Postat de rocsi_1612

Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios

Cum se prepara Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios Umplutura de visine: Daca folositi visine proaspete, dupa ce le spalati, le scoateti samburii. Puneti toate...

Citeste continuarea

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Postat de panacris

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2017, 13:18
vreau si euuuuuu
la 09.01.2017, 13:20
Vai Buni ce de deliciosenii ai preparat
la 09.01.2017, 13:27
Asta deja e atac la persoana
la 09.01.2017, 13:41
bun bun
la 09.01.2017, 13:43
place

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking