Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata

Postat de gaby_d in Dulciuri
1 Iul 2015 | 3739 vizualizari
Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • un plic zahar vanilat
  • un vf. cutit sare
  • Crema de ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolata alba (de buna calitate)
  • 20 ml lapte
  • zmeura
  • Crema de ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 300 g frisca
  • 1/2 plic gelatina (12 g)
  • zmeura
  • Ornat
  • 400 ml frisca
  • 200 ml smantana
  • o lingura zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • bombonele colorate

in plus – 100 ml sirop de zahar ars

Mod de preparare

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza albusurile spuma, cu un vf cutit sare.
  3. Cand sunt crescute in volum si compozitia spumoasa incepe sa adaugi, treptat, zaharul. Eu adaug in ploaie care 2 linguri. Dupa fiecare transa mixeaza la cea mai mare treapta a mixerului.
  4. Dupa ce l-ai adaugat pe tot mixeaza pana nu se mai simt DELOC cristalele de zahar. Va dura putin dar am zis, rabdare ;).
  5. Cand compozitia e fina, lucioasa, formeaza  tepi la atingere, poti opri aceasta etapa.Preincalzeste cuptorul.
  6. Adauga apa si galbenusurile si cu o lingura amesteca, de jos in sus (nu circular!) omogenizand.
  7. Cerne faina impreuna cu cacaua deasupra amestecului de albusuri. Adauga si zaharul vanilat. Omogenizeaza ca si-n etapa anterioara, amestecand usor, de jos in sus.
  8. Pregateste o forma de tort cu diametrul de 24 cm punand hartie pentru copt decupata pe masura formei, dupa ce ai uns forma cu unt. Preseaza usor sa se lipeasca.
  9. Toarna compozitia, niveleaza usor cu o lingura si apoi scutura usor forma sa se aseze drept amestecul.
  10. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea (30 -40 min) .Nu deschide cuptorul in timpul coacerii cel putin in primele 15 minute.
  11. Lasa-l sa se raceasca si feliaza-l dupa cate ore.Cel mai bine e sa-l faci cu o zi inainte de a-l folosi.
  12. Pregateste crema de ciocolata alba.
  13. Intr-un bol metalic topeste la bain marine ciocolata alba impreuna cu laptele.
  14. Omogenizeaza, lasa sa se racoreasca usor 2-3 minute, toarna peste mascarpone si mixeaza.
  15. Pregateste crema de ciocolata cu lapte.
  16. Pune la hidratat gelatina in 30 ml apa.
  17. Ciocolata pune-o intr-un ibric impreuna cu 100 ml frisca. Pune pe foc si omogenizeaza.
  18. Opreste focul, adauga gelatina hidratata, omogenizeaza si lasa la racit.
  19. Mixeaza restul de frisca pana capata consistenta ferma, adauga ciocolata rece si omogenizeaza amestecand usor.
  20. Pregateste un platou pe care pui prima felie de blat pe care-o incadrezi intr-un inel pentru tort.
  21. Insiropezi cu 4-5 linguri sirop de zahar ars si pui crema cu ciocolata alba.
  22. Nivelezi, pui zmeura si-o apesi usor cu degetul.
  23. Pui al doilea blat, insiropezi, intinzi crema de ciocolata cu lapte, pui zmeura si asezi al treilea blat. Insiropezi.
  24. Dai tortul la rece pentru cateva ore.
  25. Pregatesti frisca mixand impreuna toate ingredientele
  26. Scoti tortul de la rece, treci cu lama unui cutit subtire intre tort si inel, ridici usor inelul si imbraci tortul in frisca.
  27. Presari bombonele colorate.
  28. Inainte de portionare lasa-l la temperatura camerei pentru 25-30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu doua blaturi

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu doua blaturi

Iata cum se prepara Reteta de tort cu doua blaturi Blat cacao : Am folosit un inel reglabil, l-am reglat la 20 cm si l-am tapetat cu hartie de copt.Intr-un castron am pus cele 3 oua, zaharul si...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Postat de oanapl

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Iata cum se prepara Reteta de tort cu zmeura si ciocolata Se încălzește smântâna pentru frișcă (200g) până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2015, 09:00
super bun
la 01.07.2015, 09:11
superasa de dimi?pap mai tarziu daca ramane
la 01.07.2015, 09:19
Ce sa zic, nu imi place, e tare nasol )
la 01.07.2015, 09:25
Ce dulce buuun!
la 01.07.2015, 09:27
yammmm ce frumos a iesit

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking