Tort cu zmeura si mascarpone

Postat de comanligia in Torturi
12 Mar 2014 | 8596 vizualizari
Tort cu zmeura si mascarpone

Am incercat blatul Perfect al Patriciei, nu a crescut chiar ca al ei probabil a fost tava prea mare desi am adaugat mai multe ingrediente,dar de pufos si cu un gust bun si deosebit este, mai bun ca cel facut cu praf de copt, merci Patricia :*

Ingrediente

Pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri apa rece
  • 12 linguri cu varf de zahar
  • 12 linguri faina(ptr un blat de cacao punem 10 linguri faina si 2 de cacao)
  • putina sare
  • putin unt pentru ungerea formei
  • hartie de copt

Pentru umplut:

  • 500 ml frisca lichida
  • 250 ml mascarpone
  • 6 linguri zahar pudra
  • 200 gr zmeure
  • 2-3 pliculete gelatina

Pentru ornat:

  • 250 ml frisca lichida
  • cateva zmeure
  • ptr cine doreste o alta culoare se poate folosi colorant alimentar

Pentru insiropat:

  • 1 pahar cu suc de fructe natural

Mod de preparare

Blatul:

Pregatim toate ingredientele(toate masurate) si forma(eu am folosit una detasabila) in care vom coace blatul, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Punem hartie de copt si pe peretii formei de copt.

Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le presaram cu putina sare si le mixam pana devin spuma.

Adaugam treptat zaharul si mixam aproximativ 5-7 minute pana obtinem o bezea care nu curge atunci cand intoarcem castronul.

Adaugam galbenusurile, toate odata, adaugam si apa si amestecam usor.

Incingem cuptorul la 180°. Cernem faina (si cacaoa daca vrem un blat negru). Adaugam treptat toata faina si amestecam pana se incorporeaza perfect.Turnam compozitia in forma cu hartia de copt, scuturam usor forma ptr a se aseza bine compozitia si dam la cuptor ptr 30-40 minute pana ce trece testul scobitorii. Primele 15 minute nu deschidem usa cuptorului pentru a nu opri blatul din crestere. Scoatem din forma dupa racire si il taiem pe jumatate.

Pentru umplutura: Batem frisca pana se ingroasa,amestecam mascarponele cu zaharul farin pana se incorporeaza bine si se adauga in frisca impreuna cu zmeura, se amesteca usor. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic si se pune peste compozitia obtinuta.

Asamblare: pe un platou se pune inelul de la forma detasabila, apoi in forma se pune prima parte de blat pe care il insiropam cu sucul natural de fructe, peste adaugam crema obtinuta din mascarpone, apoi al doilea blat si il insiropam si pe acesta. Il dam la rece cateva ore, dupa racire cu un cutit trecem usor pe marginile inelului ptr ca acesta sa nu fie lipit si la desfacere sa nu se crape tortul.

Ornam tortul dupa preferinte cu frisca, colorant alimentar si zmeura.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta tort aniversare 64 ani

Postat de Constelatialeu

Reteta tort aniversare 64 ani

Iata cum se prepara Reteta tort aniversare 64 ani Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu uleiul le-am omogenizat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu doua blaturi

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu doua blaturi

Iata cum se prepara Reteta de tort cu doua blaturi Blat cacao : Am folosit un inel reglabil, l-am reglat la 20 cm si l-am tapetat cu hartie de copt.Intr-un castron am pus cele 3 oua, zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2014, 16:54
Bun tare-bd
la 12.03.2014, 16:57
excelent
la 12.03.2014, 16:57
Ligia
la 12.03.2014, 17:05
mmm, imi place orice cu zmeura
la 12.03.2014, 17:11
Ai venit cu pacostea asta ,sa nu ma lasi sa meditez in liniste...

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking