Tort cu zmeură,ciocolată şi şampanie

Postat de diaconta in Torturi
22 Feb 2015 | 7597 vizualizari

Un tort pe care l-am făcut pentru aniversarea unui prieten. Eu ma bucur enorm când mi se cere o combinaţie de zmeură şi ciocolată iar şampania i-a completat gustul minunat. Ma bucur foarte mult că a fost pe placul sărbătoritului. Am primit şi poza cu secţiunea.

Inapoi la reteta

Comentarii (74)

la 22.02.2015, 18:58
tu Die tuuuuuuu, cu astaaaaa ai depasit orice limita tuuu!
e.....e SENZATIONAL! de frumos si cre' ca si de bun!
numa' o chestie ma-nerfeaza
aici nu mai esti jumate ca io nu as putea orna asa frumos un tort asa mare si n-o zic ca alintatura da' zau nu ma descurc cu glazura de ciocolata
tu! frumos tare, tare, tare!
la 22.02.2015, 18:59
arata perfect diutzo
la 22.02.2015, 19:00
Saru'mana tu jumatate , tu Asta ziceam ca mie imi ies torturile mai bine ca si prajiturile simple ))) Am vazut io niste defecte si la asta si m-am nervat )) Iar baiatul a facut poze la sectiune si se vedeau "greselile" )))))) Is cam nebuna,asa-i?
la 22.02.2015, 19:01
Si sa stii ca a fost mega delicios.Asa de fain s-au intrepatruns aromele alea,ca ai fi tot mancat.Pe bune!!!
la 22.02.2015, 19:02
foarte ))
sa ma inveti si pe mine cum glazurezi asa, de unde incepi, cum faci intai susu' apoi josu' ori cum? ))
la 22.02.2015, 19:03
cum faci sa curga asa fain pe laterale? ca la mine curge mult intr-o parte si deloc in alta
deci chiar nu stiu
la 22.02.2015, 19:04
Asai tu Gaby?? Daca tot zici de cioco ia sa vad voi stiti cum se face glazura aia care imbraca torturile daca ii lucioasa. Are si o denumire, dar nu stiu exact...ceva oglinda...am vazut niste turturi care aratau super imbracate si luceau...
la 22.02.2015, 19:04
mama mia...ce frumos si bun
la 22.02.2015, 19:04
Am vrut sa te intreb daca l-ai taiat inainte de a-l da omului ))))))) da' apoi am citit
la 22.02.2015, 19:05
simo, nu stiu nici aia
tocmai asta zic ca-s varza la ornat cu glazuri. pun glazura apoi tapetez cu ceva ca sa nu fie urat )))
la 22.02.2015, 19:06
plus ca la alea oglinda tortul tre sa fie perfect,
alea ies ok daca-s creme cu gelatina, drepte, ce nu se "indoaie")
la 22.02.2015, 19:11
Am inteles tu, dar eu tot vreau sa incerc si vreau o reteta...
la 22.02.2015, 19:14
Mdeci ) hai Gaby ca nu esti varza la ornat,doar ai alt stil.
Eu topesc ciocolata pe baie de aburi si adaug lapte (laptele ii da un luciu mai frumos decat frisca),o las sa fie suficient de curgatoare dar nici prea moale ca altfel nu se incheaga.
Eventual adaug si o lingura de miere de albine,
O amestec pana se raceste usor,apoi o torn pe mijlocul tortului si o intind usor(daca e prea groasa,vor ramane urma).
Pe marginea tortului pun cate putin cu lingura si o "ajut" sa curga usor pe margine.
Pentru ca au fost doua blaturi cu marimi diferite,la partea de jos am pus glazura pe "marginea" formata.
Aici nu mi-a iesit asa frumos,dar nu am mai avut crema sa pun ca si jos.
PeSeu: Nu i l-am dat omului taiat,dar m-au invitat la o felie de tort )))))) si mi-a placut ce-am facut.
la 22.02.2015, 19:15
Deja am mai scris o reteta la comentarii ))
la 22.02.2015, 19:18
Simona,pentru glazura oglinda tortul trebuie finisat foarte bine,sa fie o suprafata perfect dreapta.
Tortul se imbraca in crema,se lasa la frigider sa se intareasca si raceasca bine,apoi se pune glazura.
De regula se pune pe un gratar ca sa se poata scurge.
Mie mi se pare ca as risipi prea multa ciocolata,desi imi plac foarte mult.
La Simona Callas am vazut glazura din asta,una era chiar verde.Superb!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking