Tort cuib de pasari

Postat de privatelaura in Torturi
9 Iun 2016 | 3418 vizualizari
Tort cuib de pasari

Un tort pe placul piticilor! 

Ingrediente

  • blat
  • 9 oua de gaina
  • 8 lg zahar brut
  • 3 lg cacao
  • 3 lg migdale macinate
  • 7 lg faina
  • 1 plic praf copt
  • un praf sare
  • 9 lg ulei floarea soarelui
  • crema
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 300 gr smantana grasa
  • 50 gr unt
  • 300 gr ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • 50 ml lapte dulce
  • sirop
  • 500 ml apa
  • 6 lg zahar brut
  • rom
  • 2 lg cacao
  • ornat
  • bomboane colorate
  • sticksuri ciocolata cu menta
  • ornamente cacao
  • ciocolata neagra

Mod de preparare

Mai intai pregatim blatul. Ar fi de ajutor sa lasam o ora minim ingredientele la temperatura camerei.

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pudreaza cu un praf de sare. Albusurile se bat spuma pana capata consistenta si devin albe, apoi se incorporeaza mixand continuu, zaharul.

Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si pudra de migdale. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incoporeaza in spuma de albusuri. Se adauga si mixul de faina si se omogenizeaza compozitia.

Se pregateste o forma rotunda de copt (diametru 26 cm), prevazuta cu hartie de copt. Se preincalzeste cuptorul.

Se toarna compozitia in forma de copt, apoi se scutura de cateva ori de blatul mesei, astfel bulele de aer formate se sparg. Se pune blatul la copt, in cuptorul preincalzit, timp de o ora, la 170 grade. Se scoate apoi, se lasa la temperat.

Separat, se amesteca 500 ml apa cu 6 lg zahar brut si putin rom. Se lasa 10 minute, apoi se adauga cacaoa si se pune la fiert, pana scade putin si se formeaza un sirop parfumat si dulce. Se lasa la temperat.

Se pregateste o baie de aburi. Se pune la incalzit 300 gr smantana cu 300 gr ciocolata cu lapte. Se amesteca continuu pana se topeste si se omogenizeaza compozitia. Se adauga un cub de unt si se incorporeaza. Se ia crema de pe baia de aburi si se lasa la temperat.

Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi. Branza mascarpone se desface cu lapte dulce, apoi se incorporeaza si ciocolata alba. Se adauga putin rom in crema.

Blatul racit bine se taie in trei straturi egale. Primul strat de blat se decupeaza in mijloc, lasand un cerc cu diametrul de aproximativ 10 cm.

Se pastreaza forma in care s-a copt blatul. Se asaza o hartie de copt, un strat de blat care se insiropeaza cu mult sirop. Se asaza crema de ciocolata (din care se opreste o cana), se asaza alt strat de blat, se insiropeaza la fel, destul de mult. Urmeaza un strat de crema alba, apoi ultimul strat decupat, insiropat. Se imbraca cu restul de crema si se da la rece cateva ore. Eu l-am lasat pana a doua zi.

Se scoate de la rece, se orneaza in mijloc, unde s-a decupat discul de blat, se asaza bomboanele colorate, se bordureaza cu "crengute" din sticksuri de ciocolata, se presara ornamente de ciocolata. Se da la rece pana la servire.

Este un tort destul de mare, extrem de savuros si insiropat. Piticii mei au savurat cu pofta din el!

Sa va fie de folos reteta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cuib de pasari" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort dobos

Postat de oanapl

Tort dobos

Pentru foi pui oul in bol robotului, adaugi zaharul si foarte putina sare si mixezi pana cand isi tripleaza volumul. Peste ou adaugi untul topit si racit si cerni faina, iar apoi cu miscari largi...

Citeste continuarea

Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura

Postat de rhapsody

Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2016, 15:47
:
la 09.06.2016, 15:51
frumos
la 09.06.2016, 15:53
Ce obraznica esti, umbli cu negreli din astea in miezul zilei..
la 09.06.2016, 15:54
Cleme, stai un pic ca am pornit motorul, nu ma opri )))
la 09.06.2016, 15:56
Super torttttt

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking