Tort Dacquoise

Postat de andaoana in Torturi
3 Mai 2016 | 6885 vizualizari
Tort Dacquoise

Un tort fin la care puteti face o alta crema decat cea pe care o propun eu . Oricum mie mi s-a parut ca este un tort care va lasa o amintire frumoasa si pe care sigur o sa il refaceti  intr-o buna zi . Tortul trebuie sa aiba o crema ferma care sa nu curga , iar decorul se poate face dupa cum doriti si cu ce doriti . Poate sa si ramana simplu cu putin zahar pudra deasupra. Am primit o provocare de la Simona Georgescu legata de Dr Oetker  pe care am aceptat-o cu mult drag . Asa ca in acest tort am folosit produse Dr Oetker pe care vi le recomand si voua . Retete de Pasti 

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 gr zahar pudra
  • 5 albusuri
  • 150 gr nuca macinata (alune /migdale)
  • 2 linguri amidon Dr Oetker
  • 1 lingura zeama de lamaie sau alcool
  • 1 plic zahar vanilar Dr Oetker
  • praf de sare
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 1 pastaie vanilie
  • 5 linguri de zahar
  • 200 ml frisca
  • 2-3 linguri amidon

Mod de preparare

In primul rand trebuie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei . Pregatim  doua tavi pe care punem hartie de copt. Pe fiecare tava desenam un cerc cu diametru de 20 cm .

Pornim cuptorul la 180 grade

Intr-un bol inalt punem albusurile cu praful de sare si le batem pana cand se intareste . Adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem in continuare , trebuie sa fie ferm . Cand ridicam mixerul trebuie sa faca varf .

Punem in albusurile batute nuca ,amidonul de porumb si zeama de lamaie . Omogenizam bine amestecand de sus in jos cu o spatula .

Impartim aluatul in doua partie egale ,in centrul cercurilor desenate in cele doua tavi .

Nivelam astfel incat sa avem doua discuri egale ca marime .

Punem tavile in cuptor incins (daca in cuptor nu puteti pune doua tavi o data atunci faceti aluatul din jumate de ingredient si cand e coapta prima parte faceti cea de-a doua).

Se coace la 180 grade in jur de 15-20 minute .

Aluatul se poate pune in tavi cu ajutorul unui dui dar se poate si cu o lingura.

Pe blatul care va sta deasupra putem pune alune de padure sau nuci intregi inainte de  a da tava la cuptor.

Crema

Intr-o oala mica punem galbenusurile si cu un tel para le amestecam bine cu zaharul si cu semintele din pastaia de vanilie.

Semintele din vanilie le scoatem taind pastaie pe lungime in jumate si cu ajutorul unui cutit razuim semintele .

Adaugam jumate din amidon si jumate din lapte si omogenizam . Adaugam si restul de lapte si amidon ,omogenizam bine ca sa nu fie cocoloase.

Punem pe foc mic si amestecam continuu ca sa nu se prinda pana cand avem o crema groasa ca si o smantana de casa .

Lasam la racit sau racim rapid acoperind cu o folie de plastic oala si o scufundam in apa rece ,dar sa nu treaca apa peste oala .

Cand este rece batem crema cu 200 ml frisca si punem intr-un dui .

Pe un platou asezam  prima foaie de blat si peste punem crema . Pe margini formam mici ridicaturi .

Asezam si al doilea blat si decoram .

Dam la frigider sa se raceasca .

Va doresc pofta buna .

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dacquoise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu mousse de banane

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu mousse de banane

Mai intai topim cele 150 g ciocolata neagra pe baie de abur, apoi o turnam in forma si imbracam forma cu ciocolata topita, bagam forma la congelator si ne apucam sa facem inelul de banane. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2016, 12:00
delicios
la 03.05.2016, 12:09
Foarte mult l-am admirat! Tare frumos a iesit, iar decorul este pe placul meu!
la 03.05.2016, 12:26
arata super
la 03.05.2016, 12:29
frumos
la 03.05.2016, 12:40
Si frumos si bun cu siguranta!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking