Tort de ananas cu cardamon

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Torturi
7 Mai 2013 | 5968 vizualizari

Despre Cardamon, Stiati ca... se poate folosi in mancaruri dulci, dar si in cele usor sarate pentru a le oferi un gust picant? In tarile arabe, cafeaua este aromatizata cu cardamon si crema de lapte, fiind considerat cu semn de ospitalitate. In tarile scandinave, aproape toate preparatele dulci de patiserie contin cardamon, fiind echivalentul scortisoarei. Se foloseste in supe, carne de pui, orez, pireuri, pateuri, fripturi, salate de fructe si pentru prepararea sosului curry, servit alaturi de pui si garnituri din legume, in bucataria indiana si nord-africana. Cat despre proprietatile sale curative, se spune ca amelioreaza diverse probleme digestive si boli ale stomacului. Este un remediu potrivit in cazul indigestiei, al astmului si bronsitei. Se poate folosi pentru a scapa de respiratia urat mirositoare, curatarea dintilor sau pentru tratarea problemelor gingiei. Sursa: Enciclopedia Aromelor - Revista Femeia.

Inapoi la reteta

Comentarii (31)

la 09.05.2013, 08:06
Multumesc tare mult fetelor !

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking