Tort de ananas cu cardamon

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Torturi
7 Mai 2013 | 5938 vizualizari
Tort de ananas cu cardamon

Despre Cardamon, Stiati ca... se poate folosi in mancaruri dulci, dar si in cele usor sarate pentru a le oferi un gust picant? In tarile arabe, cafeaua este aromatizata cu cardamon si crema de lapte, fiind considerat cu semn de ospitalitate. In tarile scandinave, aproape toate preparatele dulci de patiserie contin cardamon, fiind echivalentul scortisoarei. Se foloseste in supe, carne de pui, orez, pireuri, pateuri, fripturi, salate de fructe si pentru prepararea sosului curry, servit alaturi de pui si garnituri din legume, in bucataria indiana si nord-africana. Cat despre proprietatile sale curative, se spune ca amelioreaza diverse probleme digestive si boli ale stomacului. Este un remediu potrivit in cazul indigestiei, al astmului si bronsitei. Se poate folosi pentru a scapa de respiratia urat mirositoare, curatarea dintilor sau pentru tratarea problemelor gingiei. Sursa: Enciclopedia Aromelor - Revista Femeia.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat ~ tava de 15 cm ~: 
  • 50 grame faina integrala; 
  • 120 grame faina alba; 
  • 100-120 grame zahar brun; -
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • 200 ml pulpa de ananas proaspat (nu din conserva); 
  • 2 pastai cardamon (zdrobite); 
  • 1 praf de sare; 
  • 1 ou de casa; 
  • 1/2 lingurita extract de vanilie; 
  • 2 linguri cacao neagra olandeza; 
  • 30 grame fulgi de migdale; 
  • 30 ml ulei de rapita.
  • Ingrediente glazura: 
  • 125 grame crema branza Philadelphia; 
  • 100 grame crema branza Almette; 
  • 1 lingurita extract de vanilie; 
  • 1-2 lingurite de miere; 
  • 4 lingurite fulgi de ciocolata.

Mod de preparare

Mod de pregatire blat:

1. Se tapeteaza tava (detasabila) cu unt sau/ si cu hartie de copt

2. Faina se cerne, se adauga sarea si bicarbonatul de sodiu, se amesteca bine.

3. Ananasul proaspat, se curata de coaja si se taie felii. Cam 3-4 felii se taie cubulete si se pun in blender cu cardamonul macinat - care se scoate din pastai si se piseaza. Recomadabil ar fi sa nu folositi ananasul din conserva, este foarte indulcit, are conservanti si e pacat sa nu consumati ananasul proaspat care este sanatos, aromat, fara adaosuri si are intr-adevar gust de ananas spre deosebire de cel din conserva.

4. Oul se bate cu zaharul si cu extractul de vanilie, se adauga apoi uleiul si se amesteca.

5. Se toarna ananasul langa ou si se mixeaza in continuare. Se adauga treptat cacaua cernuta si fulgii de migdale si se mixeaza pana se incorporeaza bine ingredientele.

6. Cuptorul se incalzeste la 175 grade, se toarna compozitia in tava si se lasa la copt pentru 50 de minute sau pana blatul trece testul scobitorii.

7. Dupa ce s-a racit, se scoate din tava si se sectioneaza pe orizontala, in doua felii.

 Mod de pregatire crema de branza/ glazura:

1. Cremele de branza se amesteca cu extractul de vanilie, mierea si la final se adauga si fulgii de ciocolata. Nu am adaugat in plus zahar intentionat. Am vrut un tort fructos, usor si nu foarte dulce.

2. Crema se poate unge pe feliile de tort imediat pentru ca are tinuta si e consistenta.

3. Am uns feliile intre blaturi si restul l-am pus deasupra. 

4. Tortul se decoreaza cu fulgi de ciocolata si bomboane in forma de ou.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ananas cu cardamon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort moale Kinder Pinguin

Postat de alba_zori

Tort moale Kinder Pinguin

Pare mai complicat cand faci multe torturi deodata,dar e simplu,si merita! Deci am inceput cu blatul: -Am pus pe baie de aburi margarina,ciocolata,laptele si sticlutele de aroma de rom la...

Citeste continuarea

Tort cappuccino etajat

Postat de timea

Tort cappuccino etajat

Ideal e ca blaturile sa fie facute cu o zi inainte de asamblare!   Blat 1:  Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2013, 23:07
chiar interesant!
la 07.05.2013, 23:09
ce bine arata!
la 07.05.2013, 23:12
minunat
la 07.05.2013, 23:17
Multumesc Teo !
la 07.05.2013, 23:17
Lavii, multumiri grandioase

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking