Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe

Postat de rocsi_1612 in Torturi
25 Ian 2014 | 7296 vizualizari
Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe

Maine am un sarbatorit important in familie, si anume iubitul meu. Am ales sa ii pregatesc un tort cu o crema de cafea, o alta de mascarpone cu fructe si un blat rosu ca sa combin cumva culorile alb-rosu pentru ca este dinamovist si sa desenez cainele sau mai stiu eu ce chiar nu ma pricep. La multi ani iubitul meu! Dumnezeu sa iti dea sanatate tie si celor dragi, sa ai parte de multe bucurii, impliniri, clipe frumoase, ocrotire la tot pasul si multe reusite in viata. O zi minunata!

Ingrediente

Pentru blat:
  • 9 oua
  • 12 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • putin colorant rosu praf
  • un praf de sare
Crema de cafea:
  • 250 ml frisca lichida
  • 170 gr ciocolata alba
  • 80 ml cafea preparata
  • 3 linguri visine fara samburi
Crema de mascarpone:
  • 250 gr mascarpone
  • 1 portocala potrivita
  • 100 gr ananas cuburi
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cu varf frisca mixata
Pentru sirop:
  • 1 cana apa
  • 2 linguri zahar
  • cateva fasii coaja de portocala
Glazura:
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 80 gr frisca lichida
  • 150 ml frisca lichida pentru decor

Mod de preparare

Blatul:

Ouale (de la temperatura camerei) le mixam impreuna cu un praf de sare, zaharul pe care il punem treptat.

Adaugam faina, praful de copt, pesmetul si le incorporam.

La final punem praful de colorant rosu. Impartim compozitia in 3 parti egale.

Ungem o tava, cu diametrul de 26 cm, cu unt, o tapetam cu faina si turnam prima parte de compozitie.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 10-12 minute pana este gata prima foaie.O scoatem si o lasam sa se raceasca.

La fel procedam si cu celelalte doua.Puteti sa coaceti si tot blatul o data.

Crema de cafea:

Rupem ciocolata alba bucatele si o punem intr-un bol la topit pe baie de aburi.

In acest timp preparam si cafeaua, dulce, mai amara, asa cum va place.

Cand ciocolata s-a topit luam bolul de pe baia de aburi, punem 1/4 din cafea si amestecam bine.

Adaugam restul de cafea, apoi frisca lichida nemixata si le amestecam pana la omogenizare.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam crema la frigider cel putin 3-4 ore.

Cand o scoatem de la rece va fi tot lichida, dar sa nu va speritati pentru ca totul este foarte bine.

Mixam la viteza potrivita si cand incepe sa se ingroase, marim viteza si o batem pana obtinem o crema spumoasa.

Crema de mascarpone:

Mascarponele il mixam cu zaharul pudra si cele 3 linguri de frisca.

Curatam portocala si o taiem cubulete, ananasul il facem bucatele mici si le incorporam in crema.

Siropul:

Intr-un ibric punem apa, zaharul, fasiile de coaja de portocala si le trasferam pe foc.

Il lasam sa dea cateva clocote apoi il dam deaparte sa se raceasca.

Vom obitne un sirop cu aroma de portocala foarte bun.

Tava in care am copt foile de blat o tapetam cu folie alimentara.

Asezam primul blat, il insiropam, punem circa jumatate din crema de cafea, o nivelam iar deasupra infingem visinele.

Punem a doua foaie, insiropam, crema de mascarpone, ultima foaie si iar insiropam.

Glazura:

Punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu 80 ml frisca lichida intr-un vas mai gros.

Le punem la foc mic pana ciocolata este topita in totalitate

O turnam calda deasupra tortului si o nivelam cu o paleta de silicon.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi il dam la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Scoatem tortul pe un platou si imbracam marginile cu restul de crema de cafea.

Mixam 150 ml frisca lichida si ornam tortul dupa preferinta. Eu am facut niste dungi cu colorant rosu in pos, apoi am pus frisca si am ornat.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie crema de cafea..Multumesc mult Laura!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (84)
Retete similare

Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Postat de simona72

Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare timp de 2 minute. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga...

Citeste continuarea

Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale

Blat: Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana cand se fac spuma, apoi cu 3 linguri de zahar pana cand devin ca o bezea. Se caramelizeaza 4 linguri de zahar, peste care se pun 6...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 25.01.2014, 22:11
minunat
la 25.01.2014, 22:13
Tare mult te apreciez pentru tot ce faci tu in bucatarie!
la 25.01.2014, 22:14
Foarte frumos! La multi ani iubitului tau!
la 25.01.2014, 22:16
Superb si delicios
la multi ani iubitului tau
la 25.01.2014, 22:21
Cat de frumos este! La multi ani!

Vezi toate comentariile (84)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking