Punem la scurs fructele din compot intr-o sita.
Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata,amidonul si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporam treptat 5linguri zahar si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata.
Galbenusurile le frecam cu celalalte linguri de zahar si un praf de sare,pana se albesc.Incorporam in crema de galbenusuri vreo 7linguri de albusuri batute,omogenizam bine,apoi adugam amestecul de faina,amestecam incet de jos in sus,iar la final adaugam restul de spuma de albusuri si omogenizam bine compozitia.
Tapetam o forma de tort de 28cm sau de 26 cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana se coace blatul.Facem testul cu scobitoarea.
Lasam blatul sa se raceasca treptat,inca cateva minute in cuptor,apoi il scoatem.Taiem in doua cand s-a racit.
Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra cateva clipe.Separat mixam frisca cu intaritorul,apoi incorporam crema mascarpone si mai batem cateva clipe(nu mult ca stricam crema mascarpone)Adaugam si fructele si amestecam usor.
Insiropam blatul de jos,adaugam crema,apoi punem din nou foaia de blat,
Topim ciocolata cu untul,lichiorul si frisca si glazuram tortul.Ornam dupa gust.