Tort de ciocolata cu cafea

Postat de Oana in Torturi
18 Ian 2014 | 3387 vizualizari
Tort de ciocolata cu cafea

Cu intarziere, iata si tortul pregatit pentru ziua lui Vlad, Mare parte din produse au fost oferite de Dr,Oetker, un cadou inspirat pentru Craciun. Cacao, decoratiuni inimioare, esente, pliculete cu creme, zahar vanilat, praf de copt si multe altele, impreuna cu o reteta de tort, toate au fost binevenite. Multumesc inca o data Dr.Oetker!

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr faina
  • 80 gr cacao Dr.Oetker
  • 400 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita praf de copt Dr.Oetker
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu Dr.Oetker
  • 125 ml ulei
  • 250 ml iaurt grecesc
  • 125 ml cafea proaspata fara cofeina
  • Crema:
  • 2 plicuri crema de cafea Dr.Oetker
  • 450 ml lapte rece
  • 4 linguri zahar pudra
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de cafea Dr.Oetker
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida hulala
  • nuca de cocos verde
  • creioane cu glazura Dr.Oetker

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Pentru blat, ingredientele uscate (faina, zahar, cacao, praf de copt si bicarbonat) se cern impreuna si se pun separat intr-un castron, apoi se amesteca cu un telul . Ingredientele lichide (si ouale) se amesteca in robotul de bucatarie, apoi se incorporeaza putin cate putin din amestecul uscat, mixand la viteza mica.

Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt (20 x 30 cm) si se rastoarna amestecul pentru blat. Se coace la foc mediu 35 de minute si se verifica cu scobitoarea. Se lasa putin la racit in tava, apoi se scoate blatul pe un grilaj, se dezlipeste hartia de copt cu grija si se lasa blatul la racit. Eu am facut blatul cu o zi inainte si l-am lasat apoi in tava, invelit in folie alimentara, la rece in balcon.

Se prepara siropul de apa cu zahar, se lasa la racit si apoi se adauga esenta de cafea.

Se prepara crema de cafea conform instructiunilor de pe plic.

Asamblare si decorare tort:

Se taie blatul in doua parti egale, pe orizontala. Se insiropeaza cu grija fiecare foaie. Se imparte crema in doua, cu jumatate se unge prima foaie, se adauga a doua, iar cu restul de crema se imbraca tortul.

Vlad a vrut un teren de fotbal, asa ca am tapetat cu nuca de cocos verde si am decorat cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata

Postat de katty

Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata

Pregatim blatul 1. Punem ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Impartim amestecul in 2 forme identice de 26 cm tapetate cu hartie de...

Citeste continuarea

Desert tort Martisor

Postat de ancutsa

Desert tort Martisor

  Pentru blaturi: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenușurile și praful de copt. O treime din compoziție se amestecă,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 18.01.2014, 21:53
Delicios!
la 18.01.2014, 21:53
Woow!
la 18.01.2014, 21:58
fain
la 18.01.2014, 22:08
frumos
la 18.01.2014, 22:09
frumos si bun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking