Ingrediente
- 200 gr unt
- 6 oua
- 6 linguri nuca putin coapta macinata
- 200 g zahar pudra
- 125 g faina
- Un praf de sare
- 2 linguri de cappuccino
- Crema:
- 2 plicuri cappuccino (cafea instant)
- 200 g mascarpone
- 250 g frisca
- 1 lingura esenta de cafea
- 2 lingurite din siropul facut pentru décor
- 4 albusuri
- 200 g zahar
- 100 g boabe cafea
- Sirop:
- 200 ml apa
- 5 linguri cafea
- 6 linguri de zahar
- Coaja de la o lamaie
- Esenta de cafea
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul apoi se adauga ouale pe rand, sare si la sfarsit nuca macinata si faina cernuta. Se coace blatul la 140-150 de grade.
Siropul se prepara din cafea, zahar, apa si coaja de lamaie pe foc pana scade siropul la jumatate.
Pentru crema se bat spuma albusurile la temperatura camerei cu zeama de lamaie , se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si la final se adauga esenta de cafea si cafeaua instant. Se da crema la rece.
Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se pune crema la mijloc si se imbraca cu restul. Se decoreaza dupa plac
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|