Tort Masquerade Coffee

Postat de MyCookingLife in Torturi
30 Dec 2011 | 4862 vizualizari
Tort Masquerade Coffee

Acest tort nu poarta o denumire anume, insa fiindca l-am pregatit pentru balul mascat pe care l-am organizat la trecerea dintre ani si pentru ca este un tort cu cafea, l-am numit astfel.

Ingrediente

  • Blat:
  • 80 g ciocolata cafea
  • 3 oua
  • 3 linguri lichior cafea
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete praf de copt
  • 120 g faina
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 10 g gelatina granule = 1 pliculet Dr Oetker (sau 4 foi)
  • 250 g mascarpone
  • 250 g iaurt
  • 100 g zahar pudra cu aroma vanilie
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 50 ml lichior cafea
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g piscoturi
  • Decor:
  • 10 cuburi ciocolata
  • 3-4 piscoturi stropite cu ness
  • 1 praf de ness
  • Sirop:
  • 150 ml cafea
  • 125 ml lichior cafea

Mod de preparare

Blat:

Se bat galbenusurile cu zaharul si lichiorul. Se adauga ciocolata topita la bain-marie si lasata cateva minute sa se racoreasca. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.  Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 175 grade pentru 30 minute. Se insiropeaza blatul caldut cu 2/3 din  siropul facut din cafeaua amestecata cu lichior.

Crema:

Se lasa la inmuiat gelatina in apa rece pentru 10 minute. Se bate frisca si se da la rece. Se pun deoparte 5 linguri mari de frisca pentru ornat.
Se mixeaza iaurtul, mascarpone, zaharul pudra, zaharul vanilat si lichiorul. Se dizolva la ban-marie gelatina – atentie sa nu fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile. Se amesteca 1 lingura de crema cu gelatina, apoi se incorporeaza totul in crema. Se da la rece 15-20 minute, pana incepe crema sa se lege. Se inglobeaza frisca.

Asamblare:

Blatul pus intr-o forma cu fudul detasabil se acopera cu jumatate din crema. Se taie piscoturile in jumatati, se inmoaie in cafea si se aseaza pe crema. Se pune si cealalta jumatate de crema si se niveleaza. Se da la rece 2-3 ore cel putin – ideal este peste noapte. Se scoate din forma si se decoreaza cu :flori: de frisca, cuburi de ciocolata, piscoturi maruntite si stropite cu ness si un praf de ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Masquerade Coffee" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Tort ecler cu crema de capsuni

Postat de angyb

Tort ecler cu crema de capsuni

Aluatul:  Fierbem apa impreuna cu uleiul .Cand clocoteste luam de pe foc si turnam toata faina amestecand rapid .Lasam sa se racoresca dupa care adauugam pe rand ouale si amestecam dupa...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2011, 22:36
la 30.12.2011, 22:38
Super!
la 30.12.2011, 22:54
cafea si mascarpone m-ai ucis cu combinatia asta Ramona
bal mascat la trecerea dintre ani,ce fain
ce personaj vei fi?
la 30.12.2011, 23:28
superrr
la 30.12.2011, 23:43
Multumesc! Voi fi Cat Woman.

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking