Ingrediente
- Blat:
- 80 g ciocolata cafea
- 3 oua
- 3 linguri lichior cafea
- 100 g zahar
- 2 pliculete praf de copt
- 120 g faina
- 1 praf de sare
- Crema:
- 10 g gelatina granule = 1 pliculet Dr Oetker (sau 4 foi)
- 250 g mascarpone
- 250 g iaurt
- 100 g zahar pudra cu aroma vanilie
- 3 pliculete zahar vanilat
- 50 ml lichior cafea
- 400 ml frisca lichida
- 100 g piscoturi
- Decor:
- 10 cuburi ciocolata
- 3-4 piscoturi stropite cu ness
- 1 praf de ness
- Sirop:
- 150 ml cafea
- 125 ml lichior cafea
Mod de preparare
Blat:
Se bat galbenusurile cu zaharul si lichiorul. Se adauga ciocolata topita la bain-marie si lasata cateva minute sa se racoreasca. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 175 grade pentru 30 minute. Se insiropeaza blatul caldut cu 2/3 din siropul facut din cafeaua amestecata cu lichior.
Crema:
Se lasa la inmuiat gelatina in apa rece pentru 10 minute. Se bate frisca si se da la rece. Se pun deoparte 5 linguri mari de frisca pentru ornat.
Se mixeaza iaurtul, mascarpone, zaharul pudra, zaharul vanilat si lichiorul. Se dizolva la ban-marie gelatina – atentie sa nu fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile. Se amesteca 1 lingura de crema cu gelatina, apoi se incorporeaza totul in crema. Se da la rece 15-20 minute, pana incepe crema sa se lege. Se inglobeaza frisca.
Asamblare:
Blatul pus intr-o forma cu fudul detasabil se acopera cu jumatate din crema. Se taie piscoturile in jumatati, se inmoaie in cafea si se aseaza pe crema. Se pune si cealalta jumatate de crema si se niveleaza. Se da la rece 2-3 ore cel putin – ideal este peste noapte. Se scoate din forma si se decoreaza cu :flori: de frisca, cuburi de ciocolata, piscoturi maruntite si stropite cu ness si un praf de ness.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Masquerade Coffee" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|