Ingrediente
- 600g biscuiti
- 250g zahar
- 350ml lapte
- 250g margarina
- 50g cacao
- 200g miez de nuca
- 400g dulceata de visine
- 100g stafide
- 150g rahat cu smochine (grecesc)
- 150g rahat cu fistic (grecesc)
- 3 plicuri zahar vanilat
- 1 esenta de rom
- 250g smantana pentru frisca
Mod de preparare
Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.
Biscuitii se maruntesc.
Stafidele se hidrateaza in apa calduta.
Rahatul se taie patratele potrivite.
Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.
Se pun la fiert laptele cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute.
Se ia de pe foc si se adauga margarina, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca pana se topeste margarina.
Intr-un castron mai mare se pun toate ingredientele, se toanna deasupra amestecul de lapte si se amesteca bine.
Se lasa 15-20 minute, amestecand din cand in cand sa se absoarba bine.
Se pune amestecul intr-o tava cu inel detasabil (eu am pus intr-o tava dreptunghiulara) si se niveleaza frumos.
Se pune la rece pentru cel putin 4 ore.
Se bate frisca si se orneaza tortul cu ea.
Nefiind pentru musafiri eu am ales sa ornez fiecare bucata portionata separat.
Neornat cu frisca tortul sta mai bine in frigider pentru zilele urmatoare.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|