Tort de biscuiti

Postat de ancutsa in Torturi
14 Dec 2016 | 9626 vizualizari
Tort de biscuiti

    Este una dintre retetele mele preferate si primul tort pe care am invatat sa-l gatesc cand eram mai mica, de la tata. Mama face cele mai bune torturi, iar tata, cele mai bune torturi de biscuiti :)

Ingrediente

  • 150 g de biscuiti
  • 200 g unt 70% grasime
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingurita cafea
  • lapte rece
  • esenta de rom
  • pentru decor:
  • stafide, coaja de portocala, rahat de trandafiri
  • fulgi si bomboane decorative
  • nuca macinata

Mod de preparare

Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaua, pana obtinem o crema. Adaugam zaharul vanilat, cafeaua si amestecam bine.

 Se inmoaie biscuitii in lapte rece, amestecat cu o lingurita de esenta de rom si se asaza intr-un prim strat pe platou. Nu-i lasati la inmuiat, ci doar ii scufundati in lapte si ii si scoateti, pentru a nu se inmuia prea tare. Eu am folosit numai jumatate din cantitatea de biscuiti din castronul din poza, adica aprox 150 g, insa depinde si de marimea biscuitilor pe care-ai aveti cand pregatiti tortul.

 Se adauga cate un rand de crema, apoi alt rand de biscuiti si tot asa pana se obtine un tort destul de inalt, avand grija sa pastram putina crema pentru imbracat tortul. Mie imi place sa presar si stafide, bucatele de rahat si coaja de portocala peste crema, altii fac asta numai la salamul de biscuiti, insa fiecare decoreaza dupa gust :)

 Se imbraca tortul in restul de crema si se orneaza cu nuca macinata, fulgi si bomboane decorative.

 Se da la frigider inainte de servire.

 Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/tort-de-biscuiti-2016.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2016, 11:36
ce mult imi place
la 14.12.2016, 11:45
Numai buna ar fi o felie!
la 14.12.2016, 11:45
la 14.12.2016, 12:02
la 14.12.2016, 12:02
mmm, vreau si eu

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking