Tort de biscuiti cu crema de vanilie

Postat de babi5 in Torturi
3 Noi 2013 | 30519 vizualizari
Tort de biscuiti cu crema de vanilie

Pe vremurile de demult il faceam tare de multe ori ,dar in loc de frisca foloseam albusul batut pe aburi si din galbenusuri faceam crema ,acum daca ne-am modernizat am mai schimbat tehnica de preparare ,rezultat foarte bun si gustos ..

Ingrediente

  • 1 kg de biscuiti populari (simpli )
  • 1 cub rama
  • 3 budinci de vanilie
  • 450 gr zahar
  • 2 zahar vaniliat
  • 1,3l lapte
  • 1intaritor frisca
  • 500 ml frisca hulala
  • un cub ciocolata (pentru ornat )

Mod de preparare

Prima data caramelizam 150 gr zahar cu 300 ml apa .

Apoi punem la fiert 1 l de lapte cu 300 gr zahar si zaharul vaniliat ,intr-un castron omogenizam praful de budinca cu 300 ml lapte rece ,apoi cind laptele clocoteste turnam budinca si lasam sa fiarba 5 min .

Amestecind continu.

Lasam sa se raceasca dar nu de tot apoi mixam bine impreuna cu cubul de rama.

Luam biscuiti,  ii trecem prin ceaiul caramelizat si-i asezam pe o tava  dreptunghiulara .

Asezam un strat punem crema, apoi urmatorul strat, asezam inversul celui de jos si alternam tot  asa sub forma de sah ,pina terminam biscuitii.

Apoi batem frisca cu un praf  intaritor si un zahar vaniliat si 2-3 linguri de zahar, apoi ornam tortuletul.

Deasupra radem cubuletul de ciocolata . Il dam la rece pentru citeva  ore ideal ar fi pina a doua zi ..

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Postat de oanapl

Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Se bagă biscuiții la robotul de bucătărie și se macină fin. Se adaugă cacaua și se omogenizează. Se adaugă untul topit și se omogenizează compoziția. Se pune un inel de tort pe un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2013, 10:56
Acest tort il pregateam des la inceputurile mele culinare. Este foarte bun
la 03.11.2013, 11:11
Rocsi si Babi la facut tare des cu vreo 25 ani in urma ,dar au iesit tot felul de pasteturi (bunatati) si la-m pus deoparte este intradevar bun
la 03.11.2013, 11:13
Ce bunatate ne-ai adus astazi,Mala!
la 03.11.2013, 11:18
la 03.11.2013, 11:25
Bunatate de bunatate Bunica draga fara gluma pe incercate

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking