Ingrediente
- Ingrediente pentru un blat ( diagonala 24 cm ):
- 3 ouă întregi
- 100 g zahăr
- 90 g făină
- 15 g unt
- o lingură cu lapte
- o lingură cu pudră de cacao
- Ingrediente pentru cremă:
- 5 ouă
- 650 g unt gras la temperatura camerei ( 82% )
- 300 g zahăr
- 30 g cacao
- 300 g ciocolată cu conținut mare de cacao
Mod de preparare
Pentru a prepara primul blat ( vom avea nevoie de 3 in total ), in prima faza, vom mixa ouale intregi impreuna cu zaharul, pe bain marie.
Cand am obținut o spuma densa și calduța, luam vasul de pe bain marie. Adaugam faina și cacaoa in ploaie.
Ca și la blatul obișnuit, vom folosi o spatula pentru a incorpora faina. Topimuntul impreuna cu laptele, apoi turnam peste compoziția blatului și incorporam ușor.
Dupa ce am tapetat tava cu hartie de copt, punem compoziția și-o dam la cuptor timp de aproximativ 20 de minute, la 160 de grade. Cuptorul trebuie sa fie incins.
Blatul copt il scoatem intre doua foi de copt și il lasam sa se raceasca pe un gratar. La fel vom proceda cu celelalte doua blaturi.
Pentru a pregati crema, vom omogeniza ouale intregi, zaharul și cacaoa intr-un vas rezistent pe care-l vom pune pe bain marie. Vom amesteca continuu pana cand compoziția se va ingroșa. Luam vasul de pe bain marie și adaugam ciocolata amestecand pentru a o incorpora. Lasam compoziția sa se raceasca.
Intr-un alt vas omogenizam untul, adaugam compoziția de ciocolata și mixam pentru a obține o crema fina și irezistibila. :)
Imparțim crema in 3 parți, lasand o cantitate mai mare pentru decor. Insiropam primul blat, apoi punem primul strat de crema de ciocolata.
Așezam al doilea blat, insiropam, punem al doilea strat de crema și incheiem cu cel de-al treilea blat.
Decorul va aparține. Eu am imbracat tortul in crema de ciocolata și l-am innobilat cu bomboane cu cocos și alune de padure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|