Tort de ciocolata

Postat de gaby_d in Torturi
7 Iun 2016 | 3612 vizualizari
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • o lingurita praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri cacao neagra
  • esenta de rom (o lingurita)
  • Crema alba
  • 250 g ciocolata alba
  • 180 ml frisca lichida
  • o lingurita esenta vanilie
  • Crema maro
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • o lingurita esenta de rom
  • Sirop – cateva linguri de cognac, Amaretto sau, daca va place mai insiropat, un sirop simplu din apa cu putin zahar si cateva linguri de cognac sau Amaret

Mod de preparare

  1. Blat
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Mixeaza spuma albusurile cu un vf. de cutit sare. Adauga treptat zaharul, apoi mixeaza pana se topeste complet si nu se mai simt granule.
  4. Preincalzeste cuptorul.
  5. Galbenusurile freaca-le intr-un bol cu uleiul apoi adauga esenta si apa. Pune-le peste albusuri.
  6. Cerne faina impreuna cu praful de copt si cacaua si adauga-le compozitiei de albusuri spumate. Omogenzeaza totul amestecand usor, de jos in sus.
  7. Pregateste o forma rotunda cu diametrul de 22-24 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt (stropeste forma cu apa si hartia se va aseza mult mai bine). Toarna compozitia, niveleaza apoi da tava la cuptor la foc mic (160-165 grade), pentru 35-40 minute. Depinde mult de cuptor, poti verifica cat este de copt chiar si dupa 30 minute.
  8. Cand s-a racit complet (dupa cateva ore) il puteti felia in trei.
  9. Crema alba
  10. Intr-o craticioara pune la incalzit frisca. Lasa pana ajunge la punctul de fierbere (fara a da in clocot!) apoi opreste focul.
  11. Pune ciocolata rupta bucatele apoi amesteca energic pana devine o compozitie omogena. N-as recomanda ciocolata vrac, e incomparabil gustul :). Adauga esenta si lasa compozitia sa se raceasca. Rece introdu-o la frigider pentru cateva ore. Ideal este s-o prepari seara si s-o lasi la frigider pana dimineata.
  12. Procedeaza exact la fel cu crema maro, cu ingredientele date.
  13. Dupa ce ambele creme s-au intarit mixeaza-le pe rand pana ce capata o consistenta ferma, pufoasa si aerata. Sunt DEEEEELICOASE ambele.
  14. Pregateste un platou si aseaza prima felie de blat.
  15. Stropeste-o cu putin cognac sau ce altceva ai ales, si intinde crema de ciocolata alba, oprind cateva linguri pentru decor.
  16. Aseaza a doua felie de blat si procedeaza la fel. Intinde aproximativ 1/2 din crema, pastrand restul cremei pentru decor.
  17. Aseaza a treia felie de blat si imbraca tortul intr-un strat subtire de crema de ciocolata cu lapte. Spriteaza la baza tortului un rand de „moate”.
  18. Pregateste un pos in forma de stea si pune, alternand, cate 2 lunguri din fiecare fel de crema. Spriteaza apoi trandafiri pe partea superioara a tortului.
  19. Pastreaza-l la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Retete similare

Desert tort spirala cu crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort spirala cu crema de fructe de padure

Blatul: Mixati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati uleiul, laptele batut, amestecati bine. Faina o amestecati intr-un bol cu praful de copt, o adaugati peste compozitia de mai sus, treptat, si...

Citeste continuarea

Desert tort Leone 22

Postat de Constelatialeu

Desert tort Leone 22

Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Am tapetat o forma de tort cu diametrul de 28 cm, cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 07.06.2016, 22:26
Ioooooooooooooooiiiiii prima am ajuns
la 07.06.2016, 22:26
sa-l feliem si sa mancam atunci! )
la 07.06.2016, 22:28
Die, parca erai la dieta, ce cauti aici?
la 07.06.2016, 22:28
Nu-ti cer, ca stiu eu ce stiu...
la 07.06.2016, 22:32
Suuuupeeerb!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking