TORT DE CIOCOLATA

Postat de trifadalia in Dulciuri
11 Aug 2016 | 1798 vizualizari
TORT DE CIOCOLATA

Tort aniversar

Ingrediente

  • Blat:6 oua, 250g zahar, 300g faina, 1 plic praf de copt, 10 linguri apa, 2 plicuri zahar vanilat. Crema: 250g unt(sau 1 Rama sau 1 Delma), 50g ciocolata menaj, 100g zahar praf. Sirop:6 linguri zahar, 150ml apa, 1 esenta rom(vanilie, lamaie) Decor:300 ml frisca Hulala, flori decorative de zahar 150 g ciocolata neagra menaj, 2 linguri ulei.

Mod de preparare

   Pentru blat: se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul apoi se aduga zaharul vanilat cele 10 linguri apa si faina amestecata cu praful de copt.Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitia de mai sus.Se coace intr-o forma rotunda de tort unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, timp de 30-35 minute. Se lasa sa se racesca putin in forma apoi se indeparteaza hartia de copt.Eu fiind cu etaj am mai facut un blat pentru a putea sa il etajez. In timp ce se coace blatul se face siropul si crema.Pentru sirop se pune la caramelizat zaharul pana are o culoare maronie inchis se adauga apa si se fierbe inca cateva minute pana se topeste zaharul.Se trage de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit. Pentru crema se mixeaza untul cu zaharul bine si se adauga ciocolata razuita pe ochiurile mici ale razatoarei. Frisca se bate bine pana se intareste.   Blatul de tort se taie in trei parti pe orizontala, se insiropeaza cu siropul si se umple astfel: o foaie de blat, 1/2 crema, un strat subtire de frisca, a doua foaie de blat,1/2 crema, un strat subtire de frisca si la urma a treia foaie de blat. Se toteste ciocolata si pune si uleiul si se pune asa calda peste tort in partea de sus.Se lasa la intarit si racit timp de 1 ora. Apoi se imbraca tortul cu frisca si se decoreaza
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking