Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan

Postat de deyutzky in Torturi
2 Apr 2015 | 5101 vizualizari
Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan

Se poate consuma in Faza Croaziera (fara fructe), Consolidare, Stabilizare definitiva.

Ingrediente

  • Blat (3 foi cu diametrul de 22 cm):
  • 4 oua
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic de ness
  • 50 ml cola zero
  • 1 fiola esenta de rom
  • indulcitor dupa gust
  • Crema:
  • 500 ml lapte degresat
  • 1 plic budinca de cacao
  • indulcitor dupa gust
  • 1 fiola esenta de rom
  • aprox. 350-400 g fructe de padure congelate sau proaspete
  • Glazura:
  • 2 tablete de ciocolata Sly
  • 2-3 linguri lapte degresat
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • esenta de rom
  • 1 lingura indulcitor

Mod de preparare

Crema:

Punem 400 ml lapte degresat intr-o craticioara pe foc mic. Intr-un bol amestecam restul de 100 ml lapte cu budinca de cacao si indulcitorul. Cand laptele de pe foc este fierbinte, se toarna amestecul de budinca si se amesteca incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La final adaugam o fiola esenta de rom si acoperim crema cu folie alimentara pentru a nu forma acea crusta deasupra. Se lasa la racit timp in care ne vom ocupa de blat. 

Blat: 

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul, cola zero si esenta de rom, apoi se adauga pe rand ingredientele uscate(tarate de ovaz, grau, cacao, praf de copt, lapte praf degresat, amidon si ness), mixand la viteza mica. Adaugam albusurile si amestecam usor cu o spatula pana la incorporare. Impartim compozitia in 3 si coacem 3 foi. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam prima parte din compozitie si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 10-15 minute la foc mic-mediu. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Lasam prima foaie de blat la racit si procedam la fel si pentru celelalte doua.

Asamblare:

Pe un platou punem prima foaie de blat, o insiropam (pentru sirop, amestecam 150 ml apa cu indulcitor si esenta de rom), punem 1/2 din crema, 1/2 din fructe, al 2-lea blat pe care il insiropam, restul de crema si de fructe si terminam cu ultimul blat insiropat. Glazura: Punem ciocolata la topit pe baie de aburi si o amestecam cu 2-3 linguri de lapte degresat. Adaugam glazura imediat peste tort. 

Se pastreaza la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Furst Puckler(Cupola Principelui Puckler) cu fructe de padure Dukan

Postat de Heracleea

Tort Furst Puckler(Cupola Principelui Puckler) cu fructe de padure Dukan

Blatul Se preincalzeste cuptorul la 180 de gr. Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron se amseteca faina de tarate cu taratele de grau, amidon, indulcitor si praf de copt. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2015, 17:32
la 02.04.2015, 17:33
la 02.04.2015, 17:34
Arata asa intr-un fel ♡♥♡
la 02.04.2015, 17:34
super!
la 02.04.2015, 17:43
Ce fain este!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking