Tort de ciocolata cu jeleu de afine si crema cu mascarpone

Postat de simona72 in Torturi
15 Dec 2014 | 5064 vizualizari
Tort de ciocolata cu jeleu de afine si crema cu mascarpone

A fost cu dedicatie...

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 50 gr rama mit butter
  • 50 ml lapte
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura pudra de roscove sau cacao
  • 1 lingura praf de copt
  • pentru jeleul de afine:
  • 150 gr afine congelata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 50 ml apa rece
  • pentru crema mascarpone:
  • 120 gr mascarpone
  • 100 ml lapte condensat
  • 3 linguri zahar pudra aromatizat cu pastai de vanilie
  • 1 lingura gelatina
  • 50 ml apa rece
  • pentru sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 100-150 ml apa
  • 2-3 picaturi esenta zmeura
  • pentru glazura si decor:
  • 100 gr ciocolata 50% cacao
  • 1 lingura unt
  • 50 ml lapte condensat
  • petale de ciocolata
  • litere colorate
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile impreuna cu zaharul pana obtinem o bezea. Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza dupa fiecare. Se topeste rama si se lasa sa se raceasca. Se amesteca faina cu praful de copt si pudra de roscove sau cacaua. Se adauga in timp ce mixam la viteza mica rama topita si racita, apoi laptele. La final adaugam mixtura de faina si amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu inel detasabil si o dam l;a cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca, de preferat pana a doua zi si se taie blatul in doua.

Pentru sirop: se caramelizeaza zaharul, se adauga apa, se lasa pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta si se lasa siropul sa se raceasca. 

Pentru jeleul de afine: se pun fructele intr-o craticoara cu pereti dublii, se adauga zaharul si doua linguri apa si se lasa pe foc pana fructele dau in clcot. Se desface amidonul in putina apa rece si se toarna imediat peste fructele fierte. Se lasa pe foc pana se ingroasa.

Pentru crema mascarpone: se amesteca cu un tel branza mascarpone cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece, se pune pe foc si se lasa pana se dizolva gelatina, dar atentie sa nu fiarba. Se adauga la laptele condensat si se toarna peste mascarpone in timp ce amestecam cu telul crema.

Asamblare: imbracam cu folie alimentara tava in care am copt blatul. Punem prima foaie de blat, o insiropam si turnam jeleul de afine. Dam la frigider pentru 15 minute. Peste jeleu punem crema mascarpone, cel de al doilea blat insiropat si dam din nou la frigider pentru alte 15 minute. Topim pe baie de aburi ciocolata, laptele condensat si untul. Turnam glazura peste tort lasand sa curga si pe margini si dam tortul la frigider pana se intareste. Il decoram dupa imaginatie...

Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu jeleu de afine si crema cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Postat de oanapl

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Iata cum se prepara Reteta de tort cu zmeura si ciocolata Se încălzește smântâna pentru frișcă (200g) până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata si afine

Pentru blat: Pui ciocolata în 80ml cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2014, 12:56
ce frumos e !
la 15.12.2014, 12:56
cata ciucalata ai pus!
la 15.12.2014, 12:57
ce delicios si de frumos
la 15.12.2014, 12:58
Si nasul ce zice?
la 15.12.2014, 12:59
Fataaaaa

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking