Tort de ciocolata cu mure si piersici - Reteta nr. 100

Postat de oanapl in Torturi
19 Feb 2017 | 4161 vizualizari
Tort de ciocolata cu mure si piersici - Reteta nr. 100

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 100 gr apa
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 150 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 20 gr cacao neagra
  • 1 praf de sare
  • pentru crema 1:
  • 200 gr piersici din conserva
  • 250 gr mascarpone
  • 50 ml compot de piersici
  • 40 gr zahar
  • 10 gr gelatina
  • pentru crema 2:
  • 400 gr mure
  • 50 ml apa
  • 250 ml iaurt simplu
  • 60 gr zahar
  • 10 gr gelatina
  • pentru crema 3:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 400 ml frisca lichida
  • 30 gr zahar pudra
  • pentru ornat:
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri de zahar pudra

Mod de preparare

Preincalzesti cuptorul la 180 de grade C si tapetezi cu hartie de copt, o tava de 24 cm diametru. Faina o amesteci cu cacaua. Torni apa fierbinte peste ciocolata si amesteci usor pana la omogenizare. Dai amestecul la rece.
Mixezi ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugi crema de ciocolata in fir subtire peste oua si continui mixarea la viteza mai mica. Opresti mixerul. Incorporezi ingredientele uscate usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Torni compozitia in tava si coci blatul timp de 30-35 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit complet, tai blatul in trei discuri.
Pentru prima crema, pasezi piersicile si mixezi crema mascarpone cu zaharul pudra. 
Hidratezi gelatina in 50 ml de compot, pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si o adaugi peste piersici si amesteci usor pana se omogenizeaza. Adaugi piersicile peste crema mascarpone si amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia.
Asezi primul blat pe un platou si pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Torni compozitia si asezi al doilea blat deasupra si introduci tortul in frigider.
Pentru a doua crema, pui murele la fiert cu apa si 2 linguri de zahar si lasi sa fiarba 10 minute. Dupa ce s-au racit, pisezi mura cu ajutorul unei furculite, apoi o strecori, pentru a scapa de seminte. 
Mixezi iaurtul cu zaharul pudra.
Hidratezi gelatina in 50 ml de apa rece, pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. Amesteci gelatina cu crema de mure si o adaugi peste iaurt si apoi amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia. 
Torni crema peste al doilea blat, asezi ultimul blat deasupra si dai tortul la frigider.
Pentru a treia crema, incalzesti frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere. Opresti focul si adaugi ciocolata rupta bucatele. Dupa un minut, amesteci bine si vei obtine o crema fina. O lasi sa se raceasca complet. Eu am lasat crema la frigider peste noapte. Mixezi crema de ciocolata si apoi o amesteci cu frisca lichida mixata cu zaharul pudra.Treci pe marginile formei de jur imprejur un cutit bine ascutit, trecut prin apa fierbinte. Desprinzi apoi inelul din jurul tortului. Imbraci tortul cu crema de ciocolata. 
Incalzesti 50 ml de frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere. Opresti focul si adaugi ciocolata rupta bucatele. Dupa un minut, amesteci bine si vei obtine o crema fina. Dupa ce se racoreste putin, o pui intr-o punga, ii tai un colt si ornezi tortul.
Bati 50 ml de frisca lichida cu zaharul pudra pana se intareste si ornezi tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu mure si piersici - Reteta nr. 100" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu mousse de banane

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu mousse de banane

Mai intai topim cele 150 g ciocolata neagra pe baie de abur, apoi o turnam in forma si imbracam forma cu ciocolata topita, bagam forma la congelator si ne apucam sa facem inelul de banane. Am...

Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)

Postat de caroline

Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)

Blatul:  Intr-un bol punem biscuitii maruntiti .Se adauga nesquik-ul, untul ( la temperatura camerei) si laptele. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o compozitie ca cea a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2017, 13:55
Minunat!
la 19.02.2017, 14:10
Nu am cuvinte!
la 19.02.2017, 14:13
super!
la 19.02.2017, 15:15
frumos
la 19.02.2017, 16:07
La cat mai multe minunate retete

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking