Reteta de tort pentru Anul Nou

Postat de RODIMUR in Torturi
3 Ian 2024 | 1408 vizualizari
Reteta de tort pentru Anul Nou

Pentru începutul anului, dar și cu ocazia zilei Sf. Vasile, ne-am răsfățat cu un tort foarte bun (blat cu nuci și cremă mousseline) pe care l-am preparat destul de ușor și repede, cu gândul la bucuria  acelor momente festive. Pentru Reteta de tort pentru Anul Nou am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, nuci, lapte, unt.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de tort pentru Anul Nou
  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 100 grame de zahăr tos
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • 100 grame de făină albă
  • 100 grame de nuci măcinate
  • Pentru crema mousseline:
  • 500 ml de lapte
  • 4 gălbenușuri
  • 125 grame de zahăr tos
  • 3 linguri de amidon alimentar
  • 2 plicuri de zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare extrafină
  • 150 grame de unt 82%
  • Pentru sirop:
  • 100 ml apă
  • 3 linguri încărcate de zahăr tos
  • esență de rom (migdale)
  • Pentru decor:
  • ciocolată neagră/albă (bucățele)
  • cireșe confiate

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tort pentru Anul Nou

Pentru blat se mixează mai întâi albușurile cu praful de sare, zahărul, vanilia și gălbenușurile. Când zahărul s-a dizolvat complet, se adaugă făina amestecată cu praful de copt și în sfârșit nuca măcinată.

Se toarnă compoziția într-o formă de copt unsă cu ulei în prealabil și se dă la cuptor, la foc mediu, până ce crește, se rumenește și se coace. Se mai lasă blatul în cuptorul cu ușa deschisă, încă 4-5 minute, după care se scoate și se lasă la răcit, chiar până a doua zi.

Crema mousseline este de fapt o cremă patiseră, îmbunătățită.

Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul, praful de sare, vanilia, amidonul alimentar) la care se adaugă apoi gălbenușurile și laptele.

Se dă compoziția la foc mic și se amestecă întruna, ca să nu se formeze cocoloașe, iar atunci când s-a îngroșat bine, se ia cratița de pe foc și se lasă la răcit. Compoziția se amestecă din când în când, ca să nu se formeze pojghiță.

Când crema patiseră este răcită aproape total, se adaugă untul și se mixează rapid, pentru uniformizare.

Se dă crema uniformizată la frigider, pentru 1-2 ore.

Blatul răcit se feliază și se prepară siropul.

Se însiropează mai întâi foaia de bază a tortului și se unge cu o parte din cremă. Celelalte foi se însiropează pe partea care se va suprapune peste cremă, se poziționează și se unge, de asemenea cu cremă.

După ce s-au pus și uns toate foile, se ”învelește” tortul cu cremă cât se poate de uniform și se decorează.

Se dă tortul la rece, unde se ține, până ce se termină.

Vezi si reteta de Tort Buturuga pentru anul nou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort pentru Anul Nou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Desert tort cu zmeura si caramel

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu zmeura si caramel

Blat : Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 5...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2024, 12:05
la 03.01.2024, 12:08
la 03.01.2024, 19:54
Delicios! La multi ani cu multa sanatate in 2024!
la 04.01.2024, 06:50
La multi ani!
la 04.01.2024, 19:30

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking