Ingrediente
- Ingrediente pentru blat
- 4 ouă
- 150 g unt – 80-82 % grăsime
- 1 lingură îndulcitor din ştevie
- 1 esenţă de vanilie
- 200 g ciocolată neagră 85% cacao
- 200 g nucă de cocos şi/sau nuci, migdale măcinate
- 1/2 linguriţă praf de copt
Pentru cremă
- 200 ml frişcă naturală 33 % grăsime
- 100 g ciocolată neagră 85% cacao
Unt, făină sau cacao pentru uns, tapetat tava de tort cu margine detaşabilă. Nuca de cocos răzuit pentru decor.
Mod de preparare
Blat
Omogenizăm gălbenuşurile cu untul topit(doar călduţ), ciocolata topită la bain-marie (călduţ), 1 lingură îndulcitor lichid din ştevie, 1 esenţă de vanilie, 1/2 linguriţă praf de copt şi 200 g nucă de cocos – fulgi. Putem folosi şi alte seminţe măcinate, nuci, migdale, etc. Batem albuşurile cu un praf de sare de la cele 4 ouă în spumă foarte fermă şi le adăugăm la compoziţia lichidă.
Punem compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată. (vezi variantele de la ingrediente)
Punem tava în cuptorul preâncălzit. Timp de coacere 20 minute. 10 minute foc moderat şi 10 minute foc mic.
Crema de ciocolată
Batem frişca naturală 10 minute. Foarte important este ca această compoziţie semi-tare să o punem la congelator pentru 10 minute cât timp topim ciocolata.
Scoatem frişca de la congelator şi continuăm să o mixăm 5 minute
Adăugăm ciocolata doar călduţă la frişca foarte, foarte rece şi destul de fermă. Continuăm să mixăm 2-3 minute.
Crema se va îngroşa foarte repede.
Ungem suprafaţa blatului răcit cu această minunată cremă şi presărăm nucă de cocos deasupra.
Putem felia imediat tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata low carb – tort pentru o sanatate si silueta perfecta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|