Tort de ciocolata umplut cu menta

Postat de miha in Torturi
3 Oct 2009 | 13990 vizualizari
Tort de ciocolata umplut cu menta

Zilele trecute a fost ziua bunicii copiilor :P si cu aceasta ocazie am facut un tort pe care l-am savurat in familie,dupa ce-am cantat regulamentar "multi ani traiasca" :)) Pentru realizarea acestui tort m-am inspirat de la minunata Laura Adamache.

Ingrediente

  • Decorul pentru blat:
  • 30 g faina
  • 30 g zahar
  • 30 g albus (1 albus de la un ou mediu)
  • 30 g unt la temperatura camerei
  • 10 g cacao
  • Blat:
  • 115 gr zahar
  • 115 gr faina
  • 3 oua
  • Mousse-ul de menta:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml sirop natural de menta
  • 350 g frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • Sirop de zahar ars:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2-3 linguri lichior de ciocolata
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de ciocolata

Mod de preparare

Vom incepe cu decorul pentru blat.

Amestecam toate ingredientele,faina, zahar, albus, unt si cacao.
Pasta obtinuta,o intindem pe o bucata de hartie de copt de dimensiunea tavii de cuptor,tava in care vom coace blatul.

Cu ajutorul unui pieptan de cofetarie,trasam linii de-a lungul foii de copt.
Bagam foaia cu decor la congelator,trebuie sa fie super inghetat.

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina amestecand de jos in sus.

Scoatem decorul bine inghetat de la congelator si turnam peste el aluatul pentru blat.

Coacem in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 10 minute.

Rasturnam blatul pe o suprafata abundent pudrata cu zahar,apoi taiem o fasie de dimensiunea cercului in care vom face tortul.

Imbracam cu fasia marginea cercului, avand grija ca decorul sa vina spre exterior, iar restul aluatului ramas il taiem in bucatele si le asezam la baza tortului.

Mousse de menta:

Gelatina o punem la inmuiat in 5 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si siropul de menta.Amestecam pana la omogenizare.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Sirop de zahar ars:

Zaharul il caramelizam dupa care il "stingem" cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet.Adaugam si lichiorul.

Glazura de ciocolata:

Topim la foc mic ciocolata cu frisca si cand ciocolata s-a topit complet dam deoparte si lasam sa se raceasca cateva minute, dupa care adaugam si lichiorul.


Asamblare:

Umplem tortul cu mousse si il dam la frigider vreo 2 ore, pana se intareste.

Lasam glazura sa se raceasca la temperatura camerei si cand este aproape rece o adaugam peste mousse.

Punem din nou la frigider pana se intareste si glazura.

Am ornat cu frisca si batoane de ciocolata cu crema de menta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata umplut cu menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu nuci, migdale si crema cu ness ( Reteta cu nr.900 )

Postat de Constelatialeu

Tort cu nuci, migdale si crema cu ness ( Reteta cu nr.900 )

Blat : Am folosit o forma de tort detasabila  cu diametrul de 28 cm. Tapetam forma cu hartie de copt si apoi ne apucam sa facem blatul. 11 abusuri ( 5 albusuri sunt de la crema cu ness) cu un...

Citeste continuarea

Inimi cusute

Postat de cccris

Inimi cusute

Se pune un strat de pandispan, un strat de mousse de menta , un alt blat pandispan. In mousse-ul de menta am pus sirop de menta verde ca sa fie colorat, iar pentru decor am pus putin sirop in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2009, 15:50
uau !

la 03.10.2009, 16:14
Multumesc Rivka!
la 03.10.2009, 16:14
Aaa...imi place noua palarie.
la 03.10.2009, 16:40
multumesc si mie imi place absolut tot ce faci....si ai , aveti niste copii minunati, sa va traiasca si sa va bucure numai!

porti si tu palarie?
la 03.10.2009, 16:49
Hi hi...nu port palarie. As vrea sa fiu o doamna dar nu-s.

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking