CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

Tort de clatite alb-negru cu crema de cafea

Postat de CameliaComan in Dulciuri
18 Feb 2016 | 2422 vizualizari
Tort de clatite alb-negru cu crema de cafea

M-am gandit sa fac un tortulet de clatite alb-negru. Gustul este divin. "Clatite rumenite, cu dragoste pregatite"!

Ingrediente

  • Clatite albe:
  • 150 gr faina
  • 250-300 ml lapte
  • 1 oua
  • 30 gr unt topit
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Clatite negre:
  • 150 gr faina
  • 250-300 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 30 gr unt
  • 1 lingura vahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • Crema de cafea:
  • 60 ml lapte
  • 20 ml lichior de cafea (optional)
  • 2 galbenusuri
  • 1 pliculet ness
  • 1 plic de gelatina
  • 4 linguri de zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Decor:
  • Ciocolata alba rasa

Mod de preparare

Clatite negre:

Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de sare si cele 3 linguri de cacao). Cernem compozitia uscata o singura data. Mixam oul cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam. Daca compozitia este prea groasa, atunci mai adaugam putin lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia pe centrul tigaii. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut clatita pana face bule la suprafata, iar apoi o intoarcem pe partea cealalata.

Clatite albe:

Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate ( faina, zaharul vanilat, praful de sare). Mixam oul cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam. Daca compozitia este prea groasa, atunci mai adaugam putin lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia pe centrul tigaii. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut clatita pana face bule la suprafata, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta.

Mi-au iesit 8 clatite negre si 8 clatite albe.

Crema de cafea:

Intr-o craticioara mica trebuie sa punem laptele, 2 linguri de zahar, lichiorul de cafea si pliculetul de ness. Lasam pe foc pana zaharul este topit. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-un bol mare mixam galbenusurile de ou cu cele 2 linguri de zahar ramase. Omogenizam. Punem amestecul de lapte peste galbenusuri si amestecam cu o lingura. Punem compozitia in craticioara si o fierbem la bain-marie pana se ingroasa putin. Luam de pe foc si adaugam gelatina. Lasam compozitia in frigider 5 minute. Mixam smantana pentru frisca. Scoatem amestecul de cafea din frigider si adaugam 2 linguri de frisca. Amestecam cu un tel. Adaugam toata frisca si amestecam cu un tel pana se omogenizeaza. Lasam 20 de minute la frigider. Scoatem crema si o amestecam energic cu un tel. 

Asamblare:

Ungem o clatita neagra cu crema de cafea. Punem deasupra o clatita alba. Asa trebuie sa procedam pana terminam toate clatitele. Daca aveti o forma rotunda de dimensiunea tortului de clatite, puteti sa asamblati tortul de clatite in interiorul formei. Crema este putin moale. Tortul trebuie lasat peste noapte la frigider. Presaram deasupra tortului ciocolata alba rasa.

O minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite alb-negru cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana

Postat de Pungasa_Rogue

Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mare, galbenusurile se amesteca cu branza, smantana si esenta de rom. Intr-un alt castron, albusurile se bat spuma cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Cozonac cu zahar caramelizat

Postat de merisor67

Cozonac cu zahar caramelizat

Pentru inceput, mentionez ca ingredientele folosite trebuie aduse la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de inceperea procedeului de lucru. Intr-un bol, sfaramam drojdia, adaugam 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2016, 11:45
bun bun
la 18.02.2016, 11:57
Ce bun e cu crema de cafea!
la 18.02.2016, 12:05
Bun
la 18.02.2016, 12:09
la 18.02.2016, 12:20
vaiiiiiiiiiiiiiiiii deja te declar castigatoare, la cate ai facut si una mai deosebita decat alta

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking