Tort de clatite cu sirop caramel

Postat de LicutaMarin in Torturi
31 Mai 2011 | 66240 vizualizari

Pentru toti copiii din lume si bineinteles pentru mamicile, taticii si bunicii lor, cel mai simplu, rapid si delicios tort posibil de "1 Iunie".

Inapoi la reteta

Comentarii (117)

la 11.04.2013, 15:03
Arata super! mi-e o pofta de clatite! si mai ales de tort de clatite...
la 12.04.2013, 18:25
hulala este buna? caramele din care?
la 12.04.2013, 18:41
Silvia, Licutza intra mai rar pe site dar o sa incerc sa iti raspund eu .
Da, e buna Hulala, desi ar fi si mai bun ceva mai natural, gen smantana pentru frisca LaDORNA, care e putin mai scumpa dar e grozav de buna. Eu la tot ce prepar cu frisca pun cantitati egale de Hulala si smantana cu continut mare de grasime, plus zahar pudra dupa gust si le mixez impreuna.
De caramele...nu stiu ce sa zic dar cred ca si mai bun ar iesi adaptat , mai exact sa prepari tu caramel in casa dupa reteta de aici - http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-pere-si-caramel-26052.html - ( Sos caramel:
100 g zahar
50 g unt
50 ml frisca lichida .
Sos caramel:

Zaharul se pune intr-o cratita si se pune pe foc pana se topeste zaharul,apoi se adauga untul si se amesteca bine. Dupa ce s-a incorporat putin untul se toarna frisca lichida si se mai tine sosul pe foc pana se ingroase putin. Se lasa sa se raceasca) ca sa nu mai topesti caramele.

Imi cer scuze fatza de Licutza daca sfaturile mele nu-s ok, dar vad ca vrei sa prepari si am zis sa imi dau io cu parerea
la 12.04.2013, 20:35
Sa inteleg ca tu ai facut? Reteta asta pe care ai scris-o.

la 12.04.2013, 20:42
silvia, nu stiu la care reteta te referi, dar sirop caramel am facut de foarte multe ori si e grozav de bun, si...de ce sa topesti caramele in loc sa prepari sosul direct?
si frisca, da, asa o prepar mereu.
la 13.04.2013, 14:04
Da la reteta asta de clatite ma refer.
la 13.04.2013, 14:22
nu, silvia
doar am incercat sa te ajut cu idei
nu am facut-o exact asta
la 15.04.2013, 16:34
Frisca din care? Am lust de la zuzu smintitna de gatit pentru frisca.Dar nu s-a batut.Am batut cred ca 10-15 min.Nu s-a intarit.
la 15.04.2013, 16:44
Silvia,eu zic sa incerci o frisca cu care ai mai lucrat si stii ca se bate.De regula Hulala sau Meggle se bat foarte bine,dar mie nu-mi place ca sunt prea dulci.
Folosesc frisca naturala cu 32% grasime,dar si asta mi s-a intamplat sa nu se bata,chiar daca era proaspata.
Smantana pentru frisca se bate mult mai greu ca si frisca vegetala gen Hulala sau Meggle.
E bine sa ai la indemana si intaritor pentru frisca,te mai ajuta cand frisca e "incapatanata"
la 15.04.2013, 16:55
diaconta, frisca de care?
ai testat tu reteta>?
la 15.04.2013, 17:02
Gaby,nu am testat reteta,am vrut doar sa-i dau o sugestie
la 15.04.2013, 20:52
ok merci
la 15.04.2013, 20:55
deci, hulala se bate mai usor.
la 15.04.2013, 22:39
Silvia,asta e parerea mea,doar ca eu prefer frisca neindulcita atunci cand o gasesc.
la 16.04.2013, 20:59
Frisca neindulcita, indulcita ? nu am auzit

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking