Ingrediente
- Blat
- 4 oua la temperatura camerei
- 260 g zahar
- 260 g faina
- 50 ml lapte
- 1 praf copt
- Crema
- 500 g ciocolata alba
- 400 ml frisca lichida
- 1 borcan fructe insiropate
- 2 caserole capsuni
- pentru bordurile tortului am folosit fulgi de migdale
Mod de preparare
Blat
Se bat ouale cu zaharul pana ce acesta isi dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente. Odata incorporata faina adaugam laptele preferabil caldut si continuom sa amestecam.
Pe final adaugam praful de copt il incorporam si pe acesta in compozitie.
Ungem cu unt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm se aseaza compozitia se da la cuptor preincalzit 40-45 minute, se face testul cu scobitoarea si se lasa in propia tava pana a 2 zi deoarece se taie mai bine cand este facut cu o zi inainte.
Crema
Intr-o cratita se pune frisca lichida la foc mic si ciocolata.
Lasam sa se topeasca dar sa nu fiarba.
Se da de pe foc si se lasa la rece. Cel mai bine peste noapte. Odata racita se bate cu mixerul si se formeaza o frisca lucioasa.
Blatul de taie in 3 straturi.
Obisnuiesc sa folosesc primul strat de deasupra pentru baza tortului de dedesubt.
Cu ajutorul inelului de la tava tortului asez prima felie de blat o insiropez cu siropul din borcanul cu fructe care le-am scurs si ma folosesc de siropt pt a insiropa feliile de blat.
Pe primul strat de tort pun frisca de ciocolata o intind peste tot peste care adaug din fructele insiropate si asez urmatoarea felie de blat si continui asa pana la ultima felie de blat.
Pe ultima felie de blat ornez cu frisca si las cateva ore la rece .
Scos de la rece, scot inelul tortului ornez cu frisca si bordurile tortului cu frisca de ciocolata peste care arunc fulgi de migdale.
Capsunile spalate si scurse de apa se taie in 2 sau chiar 3 depinde de grosimea acesteia si formam un model frumos incepand din interior spre exterior....
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de fructe si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|