Ingrediente
- 500 ml lapte
- 300 g smantana dulce
- 6 galbenusuri
- 200 g zahar
- 3 plicuri de zahar vanilat
- 3 linguri de cacao
- 50 g stafide
- esenta de rom
- ciocolata amaruie
- gem de capsuni 2 linguri
- o piersica
- un pic de sare
Mod de preparare
Laptele cu smantana se pun pe foc. Cand incep sa fiarba se dau deoparte si se lasa sa se racoreasca.
Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare se mixeaza pana cand devin o crema pufoasa.
Se toarna amestecul de lapte si smantana peste galbenusuri amestecand foarte incet. Se pune crema obtinuta din nou pe foc mic, amesteand continuu pana se ingroasa. Se lasa crema la racit. Eu am impartit crema in doua parti, o parte din compozitie a ramas alba si am adaugat stafidele spalate si tinute in esenta de rom, iar in celalta parte am pus cacao.
Am folosit un vas de la inghetata din comert pe care l-am tapetat cu doua linguri de gem de capsuni (daca aveti alune puteti sa presarati peste gem), am turnat compozitia de cacao si am pus si o piersica decojita si tocata marunt. Am continuat cu stratul doi crema alba iar deasupra am presarat cu ciocolata rasa. Am dat-o la congelator pana a doua zi.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata cu cacao, rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|