Ingrediente
- 2 kg mere
- 150g zahar
- 50g unt
Blat:
- 5 oua
- 5 lg zahar
- 5 lg cu vârf faina
- 2 lg ulei
- 1 lg apa
- 1 lingurita praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
Sirop:
- 1 pahar de apa
- 2 lg zahar
Ornat:
Mod de preparare
Merele, spalate, curatate de coaja si seminte, le taiem in 4-6 felii, depinde de cum sunt merele de mari.
Punem zaharul sa se caramelizeze intr-o cratita si dupa aceea se adaugă merele taiate, asezate circular si 'alintate', iar pe deasupra untul taiat cubulete.Daca vreti merele si mai dulci se mai aduga 2 linguri de zahar pe deasupra lor.
Se dau la cuptor pana devin putin crem (cam 1/2 de ora).
Pregătim blatul:
Albusul batut separat(la început cu un praf de sare) cu zaharul,pana devine ferm si lucios.Galbenusul amestecat cu ulei si apa,apoi, se pune cate un galbenus peste albusurile batute spuma.
Adaugam faina,praful de copt puse in ploaie si amestecam usor cu o spatula.
Punem peste merele caramelizate si se coace cam inca 1/2 de ora la 180°.Lasam sa se raceasca in cuptor. (Trebuie sa fie caldut nu rece).
Cand este putin caldut se insiropeaza,(am caramelizat zaharul apoi am pus apa si am lasat pana s-a topit tot caramelu) tot cu siropul putin caldut. Se rastoarna pe o farfurie...sa nu se raceasca complet pt ca mai raman mere prinse de cratita.
Inainte de servire se orneaza cu frisca.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|