Ingrediente
- Pentru blat :
- 4 oua,
- 4 linguri de faina,
- 4 linguri de zahar,
- 4 linguri de ulei,
- 1 plic de praf de copt.
- Pentru caramelizat merele :
- 4-5 mere,
- 5 linguri de zahar ,
- 2 linguri de ulei ,
- scortisoara
- Pentru ornat: 200 g finetti + frisca
Mod de preparare
Se curata merele si se taie felii. Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele, se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min.
Cand sunt gata se presara scortisoara.
Pentru compozitie se proceseaza astfel: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga galbenusurile batute cu 4 linguri de zahar si se amescteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga apoi 4 linguri de ulei, 4 linguri de faina si praful de copt. Se toarna compozitia peste merele din cuptor si se lasa inca 30 de min la coptor la foc mediu.
Cand sunt gata, se rastoarna pe un platou , iar merele vor ramane deasupra. Se dezlipesc foarte frumos. Eu am presarat iarasi un praf se dcortisoara peste mere.
Am pus peste tort un strat de finetti, iar peste finetti am pus frisca (eu am colorat-o in galben cu un colorant alimentar) si am presarat cacao peste frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|